Gündem

Cem Küçük: Kandil’de adı bilinmeyen kahraman istihbaratçılarımıza herkes teşekkür etmeli

27 Temmuz 2019 10:04

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin 17 Temmuz'da Erbil'de şehit edilmesinin ardından yapılan MİT - TSK ortak operasyonuna dair bir yazı kaleme aldı. Küçük, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ve MİT’i tebrik etmek gerekir" ifadesini kullanarak, "Artık terörle mücadelede çok iyi işler çıkarılıyor. Erbil ve Kandil’de adı bilinmeyen kahraman istihbaratçılarımıza, askerlerimize ve güvenlik güçlerimize herkes teşekkür etmeli" dedi.

TIKLAYIN: MİT ve TSK'dan Kuzey Irak'ta ortak nokta operasyon: Erbil saldırısının planlayıcıları vuruldu

"MİT artık herkesin gıptayla izlediği bir kurum. Operasyonları Washington’da, Londra’da, Tel-Aviv’de, Tahran’da, Moskova’da konuşuluyor. Ne kadar gururlansak azdır" diyen Küçük'ün "Hakan Fidan ve MİT’in terörle mücadeledeki başarısı" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Dün de Erbil saldırısını azmettiren PKK’lı terörist Erdoğan Ünal MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla Kandil’de tarihin çöplüğüne gönderildi. Osman Köse arkadaşımızın intikamı alınmış oldu. PKK’ya yönelik bu türden operasyonlar, PKK’nın zaman içinde oluşturduğu ve kurumsallaştırdığı birimleri hem deşifre ediyor, hem de üst düzey yöneticileri etkisizleştirilerek işlevselliğini zayıflatılıyor.
Son operasyonlarla PKK istihbarat yapısına büyük darbe indirilmiştir. PKK istihbarat birimi NLP’nin faaliyet ve metotları örgüt içinde gizli tutulmaktadır. Gelir gider yapısı tartışma konusu edilmemektedir. Ajan olduğu şüphelenilen PKK ve sivil halka sert sorgu yöntemleri mangalar barındırmaktadır.
Bu yönüyle örgütten kaçıp teslim olan PKK’lıların ifadelerine, “gestapo tarzı bir yapılanma” olarak yansımıştır. Dün yapılan operasyonun yapıldığı yer Kandil dağ yolları olup, Türk sınırından yüzlerce km içeride bulunmaktadır. Bu yönüyle anlık üretilen istihbaratın operasyonel faaliyete dönüştürülme tepkisi dünya standartlarının üzerindedir.
Yani MİT artık dünya çapında ve sınır ötesinde operasyonları tereyağından kıl çeker gibi yapıyor. Suikast sonrası devletimiz ve istihbaratımız gerekli cezalandırmayı yapıyor. Millette önceden bıkkınlık vardı ama artık o bıkkınlık kalmadı. MİT bu operasyonla PKK’yı ininde gömdü. PKK’lılar artık araca binmeye korkuyor. Önceden evden çıkıp işe gider gibi örgüte gidiyorlardı. Şimdi tedbir geliştiriyorlar. Korkuyorlar. Örgütten kaçıyorlar ve itirafçı oluyorlar. 
Bu açıdan Hakan Fidan’ı ve MİT’i tebrik etmek gerekir. Artık terörle mücadelede çok iyi işler çıkarılıyor. Bu manada kellesini ortaya koyan polis, savcı ve istihbaratçılarımıza destek olmak lazım. Köstek olmamak gerekir. Erbil ve Kandil’de adı bilinmeyen kahraman istihbaratçılarımıza, askerlerimize ve güvenlik güçlerimize herkes teşekkür etmeli. 
MİT artık herkesin gıptayla izlediği bir kurum. Operasyonları Washington’da, Londra’da, Tel-Aviv’de, Tahran’da, Moskova’da konuşuluyor. Ne kadar gururlansak azdır.