Dünya

Ceferin'den Boris Jonhson'a: Burkalı kadınlar için 'posta kutusu' diyen bir siyasetçi, UEFA'yı ırkçılık konusunda uyarıyor

UEFA Başkanı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ırkçılığı körüklemekle suçladı

03 Aralık 2019 18:55

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ırkçılığı körüklemekle suçladı.

Euronews'in haberine göre, geçen ekim ayında Bulgaristan-İngiltere karşılaşmasında Bulgar taraftarlarının ırkçı tezahüratını kınayan Johnson, UEFA’dan bu konuda daha sert olması çağrısında bulunmuştu.

UEFA Başkanı Ceferin ise, Boris Johnson'ın burkalı Müslüman kadınlar için sarf ettiği sözleri hatırlatarak, İngiltere Başbakanı'nın sözlerinin ırkçılık olaylarını körüklediğini ve siyasi liderlerin topluma örnek olmaları gerektiğini savundu.

"Samimi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yapmayın"

Johnson’un ırkçılığa karşı tutumunun samimi olmadığını ileri süren Ceferin, "Burkalı kadınlar için 'posta kutusu' diyen bir siyasetçi, UEFA’yı ırkçılık konusunda uyarıyor. Buna nasıl cevap verebiliriz? Samimi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yapmayın" diye konuştu.

Avrupa'daki ortamın gittikçe daha da gergin olduğunu savunan Ceferin, "Bazı siyasi liderlerin, başkanların ırkçı ve cinsiyetçi olduğunu gördüğünüzde, bir şeylerin yanlış gittiğini anlıyorsunuz" dedi.