Spor

Cedi Osman, Cleveland Cavaliers tarihine geçti!

Doğu Konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers, sahasında Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Clippers'ı konuk etti

30 Ocak 2023 09:58

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers, sahasında Los Angeles Clippers'ı 122-99 mağlup etti. Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, 22 dakikada kaydettiği 29 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. NBA'deki Türk Mirası Gecesi'nde Cedi Osman, kariyer sayı rekorunu egale etti. Milli basketbolcu, 29 sayıyla kariyer rekorunu yinelerken, yedide yedi üç sayılık isabet ile kariyer rekorunu kırdı.

NBA'de normal sezon oynanan dört karşılaşma ile devam etti. Baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 23 sayı farkla 122-99 galip ayrılan Cavaliers'ta Cedi Osman, gösterdiği performans ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Osman, kenardan geldiği karşılaşmada 22 dakika parkede kalarak yedide yedi üçlük olmak üzere toplamda 13'te 11 saha içi isabetiyle 29 sayı kaydetti. 27 yaşındaki oyuncu, 29 sayısının yanına iki ribaund, iki asist, iki top çalma ve bir de blok ekledi. Bu sonucun ardından Cavaliers 52. maçında 31. galibiyetini elde ederken, Clippers 53. maçında 25. mağlubiyetini aldı.

Türk Kültür Mirası Gecesi 

BD'nin Ohio eyaletinde yapılan NBAmaçı, Türk halk dansları ve Türk mutfağı etkinliklerine sahne oldu, stadyumdaki dijital ekranlar, Türk kültürü ve sanatının tanıtım görselleriyle renklendi.

Türk basketbolcu Cedi Osman'ın oynadığı Cleveland Cavaliers'ın LA Clippers ekibini misafir ettiği Cleveland Ohio'daki Rocket Mortgage FieldHouse'da maçtan kısa süre önce, "Türk Kültür Mirası Gecesi" düzenlendi. Türkiye'nin kültür vakfı Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Cleveland Cavaliers ortak ekinliğinde Devlet Opera ve Balesi Türk halk oyunları ekibi, Türk kültürünü NBA'in küresel sahnesine taşıdı.

Cleveland Cavaliers tarihine geçti

Cedi Osman, Los Angeles Clippers maçında kaydettiği yedi üçlük isabetiyle kulüp tarihinde en çok üç sayılık isabet kaydeden oyuncular sıralamasında 6. sıraya yükseldi. Toplamda 583 üç sayılık isabete ulaşan Osman, Daniel Gibson'ı geride bırakarak 6. sıraya çıktı. Cavaliers tarihinin en çok üç sayılık isabet kaydeden ismi ise bin 251 ile LeBron James.

NBA'de günün diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar şu şekilde;

Charlotte Hornets - Miami Heat: 122-117

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers: 112-100

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans: 135-110