Eğitim

ÇEDES'e karşı çıkan öğretmene sürgün cezası

19 Ağustos 2024 17:09

Bursa’da ÇEDES’e karşı eylem yapan TÖB-SEN İl Temsilcisi Serkan Bebek’e söz konusu programa karşı faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle kınama cezası verildi ve Bebek başka bir okula sürgün edildi. Karar hakkında açıklama yapan Bebek, "Sendikal Faaliyet yaptığım, Laikliği savunduğum, Çedes projesinin psikolojik ve pedagojik zararlarını anlattığım için sürgün edildim. Bu karar benim için yok hükmündedir" dedi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Faik Yılmaz İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Serkan Bebek, yine Osmangazi ilçesinde bulunan Mollafenari Şehit Sinan Yaylı İlkokulu’na sürgün edildiği öğrenildi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bebek’e gönderilen yazıda, Bebek’in okulda ÇEDES projesi kapsamında faaliyet olmadığı halde varmış gibi algı oluşturduğu, ÇEDES projesi hakkında öğrenci velilerini okul dışında toplantıya çağırdığı ve basın toplantısında ‘Okul içinde tarikat istemiyoruz’ yazıyı pankartı paylaştığı için kınama cezası verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bebek şunları söyledi,

“Sendikal Faaliyet yaptığım, Laikliği savunduğum, Çedes projesinin psikolojik ve pedagojik zararlarını anlattığım için sürgün edildim. Bu karar benim için yok hükmündedir. Dost ve düşman bilsin ki mutlaka kazanacağız. Bu karara karşı sonuna kadar direneceğiz.” 

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Merkez Yürütme Kurulu tarafından açıklama yaparak Serkan Bebek’e yapılan hukuksuzluğun kabul edilmediği vurgulandı.