Dünya

Çeçenistan’da hızlı ve yavaş müzikler yasaklandı

09 Nisan 2024 13:31

Rusya Federasyonu’na bağlı olan Çeçen Cumhuriyeti, kültürlerine aykırı gördükleri aşırı hızlı ve yavaş müzikleri yasaklama kararı aldı.  Çeçenistan Kültür Bakanı Musa Dadayev, yaptığı açıklamada tüm müziklerin dakikada 80 ile 116 vuruşluk bir tempo aralığında olması gerektiğini belirtti. Dadayev, Çeçenistan’da yapılan müziklerin bu uygulama ile “Çeçen zihniyetine ve müzik ritmine uygun” olacağını belirtti.

Kararın Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov onayı ile Çeçen kültürünü koruma amaçlı alındığı belirtiliyor. Dadayev, başka halkların müzik kültürünü ödünç almanın kabul edilemez olduğunu, “Çeçen halkının kültürel mirasını insanlara ve çocuklarının geleceğine taşımayı” hedeflediklerini belirtti.

1 Haziran tarihine kadar süre verildi

Rus medyasının bildirilerine göre, Dadayev, Çeçen sanatçılara 1 Haziran tarihine kadar kurallara uymayan müziklerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti. Değiştirmedikleri takdirde halk önünde performans sergilemelerine izin verilmeyecek.

Bu uygulama ile büyük çoğunluğu muhafazakar ve Sünni Müslüman olan Çeçenistan, kültüründeki batı etkisini bastırmayı hedefliyor. Dünya genelinde kulüplerde çalan yüksek vuruşlu tekno şarkılar ve dinlenen birçok pop müziği uygulama ile yasaklanacak.