Dünya

Çeçen lider Kadirov, 18 yaşından küçük üç oğlunu Rusya için savaşmak üzere Ukrayna'ya göndereceğini öne sürdü

Akhmat, Eli ve Adam Kadyrov.

04 Ekim 2022 08:44

T24 Dış Haberler

Rusya'nın federal bölgelerinden Çeçenistan'ın Putin'e yakınlığıyla bilinen lideri Ramazan Kadirov, ergenlik çağındaki çocuklarını Ukrayna'da Rusya'nın işgal girişimlerine destek vermek için cepheye göndereceğini açıkladı.

Kadirov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada oğulları 14 yaşındaki Adam, 15 yaşındaki Eli ve 16 yaşındaki Akhmat için, "Onların gerçek bir savaşta kendilerini kanıtlamalarının zamanı geldi ve ben onların isteğinden memnunum" yazdı. 

"Yakın zamanda cepheye gidecekler ve temas hattının en zorlu yerlerinde yer alacaklar" diyen Kadirov, açıklamasının "Özel operasyonda sevdiklerinin yer almadığını söyleyenlere yönelik olduğunu" belirtti.

Oğullarının çok küçük yaştan bu yana çatışmaya hazırlandığını iddia eden Çeçen lider, "Şaka yapmıyorum" dedi.

Kadirov geçen günlerde, "Liman yenilgisinin ardından Rusya düşük kapasiteli nükleer silah kullanmayı düşünmeli" demişti. 

Kadirov 24 Şubat'tan bu yana Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini en yüksek sesle destekleyen isimlerden biri olsa da, Putin'in yakın çevresinde Rus ordusunun başarısızlıklarını da en açık şekilde eleştiren yetkililerden oldu. Ukrayna'daki Rus güçleri arasında çok sayıda Çeçen asker de yer alıyor.