Gündem

Türkiye’den kriz diplomasisi: Stratejik ortak, stratejik engel oldu

Barçın yinanç ve M. Kaan Kurtuluş 'Dış Politika ile İçli Dışlı'da yorumladı

06 Ekim 2022 12:40

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trablus’ta Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Manguş ile düzenlediği basın toplantısında iki ülke arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı. Çavuşoğlu, "Bugün inşallah gaz alanında da bir mutabakat muhtırasını imzalayarak dönmüş olacağız" dedi.

Öte yandan yeni büyükleçilerin atanmasını içeren büyükelçiler kararnamesi yayınlandı. Kararnamede en dikkat çekici şey ise İsrail ve Türkiye arasında yürütülen normalleşme sürecinin ardından ilişkilerin tekrar büyükelçi seviyesine çıkarılmasına karar verilmesiyle Şakir Torunlar'ın Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi olması. 

T24 dış politika analisti Barçın Yinanç, kararnamenin detaylarını ve atanan isimlerin dış politika açısından verdiği mesajları yorumladı. 

Libya ile yapılan enerji anlaşmasının Türkiye'nin dış politikasına olası yansımalarını da yorumlayan Yinanç, Libya ile yapılan anlaşmaların Türkiye'nin Mısır ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere Ankara'nın uluslarası düzeyde zora sokabileceğini belirtti. 

Türkiye’den kriz diplomasisi: Stratejik ortak, stratejik engel oldu...

ABD’ye Libya ve Kıbrıs üzerinden yanıt

Libya'ya enerji çıkartması, KKTC çıkışı sonuç getirir mi?

Türkiye'nin imajı Prag zirvesini gölgeler mi?

Barçın Yinanç ve M. Kaan Kurtuluş 'Dış Politika ile İçli Dışlı'da yorumladı.