Gündem

Hablemitoğlu cinayeti | Levent Göktaş firarda; neler konuşuluyor, ne olabilir?

Gazeteci Tolga Şardan, Candan Yıldız'a yorumladı

25 Temmuz 2022 14:43

FETÖ'ye ilişkin araştırmaları ile bilinen Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelilerinden eski özel kuvvetçi Levent Göktaş'la ilgili iddialar kamuoyunda tartışma yarattı. Necip Hablemitoğlu suikasti dosyasını yakından takip eden ve Levent Göktaş'la ilgili iddiaları gündeme taşıyan T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan, "Göktaş'ın 7 haftadır yakalanamaması soru işaretine neden oluyor. Bu işin arkasında bir pazarlık mı var diye düşündürüyor" dedi. 

Levent Göktaş'la ilgili sürecin Şubat ayında başladığını ancak gözaltı kararının Haziran'da alındığını hatırlatan Şardan, "Arada 4 ay var. Bu sürede bir pazarlık mı yapıldı kimlerle ilgili neler konuşuldu bu da önemli" dedi. 

TSK'dan emekli olduktan sonra, ABD'de tutuklu bulunan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile iş insanı İnan Kıraç arasında yaşanan ticari sorunun çözüm aşamasında Kıraç'ın avukatlığını da üstlendiği bilinen Levent Göktaş'la ilgili iddiaları yorumlayan gazeteci Tolga Şardan, "Levent Göktaş gibi bir kişinin bulunamaması garip bir iş. Siyasetle de bağlantıları olan bir insan. Aynı zamanda avukat. Bulunamamasının arkasında yatan nedenleri önümüzdeki dönemde belki anlarız. Ama son dönemde maalesef bazı büyük soruşturmalarda olayın önemli isimlerinin içeriden bilgi aldıklarını biliyoruz. Sezgin Baran Korkmaz, Sedat Peker gibi örneklerde bunları görebiliriz" dedi. 

Necip Hablemitoğlu suikastine ilişkin soruşturmada "köstebek" iddialarının konuşulduğunu belirten Şardan, "Çok üst düzey isimlerden bahsediliyor" ifadelerini kullandı. 

Göktaş‘a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından bir dizi paylaşım yapıldığını ve daha sonra bu hesabın sahte olduğuna ilişkin aile tarafından açıklama yapıldığını hatırlatan Şardan, "Hablemitoğlu suikastine ilişkin gelişmeler yaşanıyor ama iktidardan, Adalet Bakanlığı'ndan bir açıklama yok. Bu olay AKP'nin iktidara gelmesinden 45 gün sonra yaşanması açısından da da önemlidir. İktidarın bu cinayet üzerindeki sis perdesini kaldırması kamuoyu için önemli bir şeydir. Fakat 3 gündür bu konuda herhangi bir açıklama da yok" dedi. 

Şardan, Levent Göktaş'ın takibine ara verildiğini düşündüğünü belirterek "Gerekçesi de şu; İstanbul'a firar ediyor ve tekrar İstanbul'a gelişi 10 gün sürüyor. Burada Kıraça Holding'in binasına giriyor ve bundan sonra kendisinden bir daha haber alınamıyor. Kıraça Holding'e girdikten sonra bir daha haber alınamaması savcılığı da harekete geçirdi. Ancak burada yapılan aramaya rağmen bulunamadı. O günden beri sırra kadem bastı. O günden beri yeni bir tespit yok. Belki suçsuz da olabilir ama bu kadar zamana rağmen yeni bir tespit olmaması düşündürücü. Göktaş'ın 7 haftadır yakalanamaması bende de soru işaretine neden oluyor. Bu işin arkasında bir pazarlık mı var? Göktaş zaman aşımını mı bekliyor? Bu ihtimallerin hepsinin değerlendirilmesi gerekiyor. Dosyada yeni iddianame nedeniyle zaman aşımı 10 yıl sonra ben Göktaş'ın 10 yıl daha bulunamayacağını düşünmüyorum. Ama belki teslim olacak belki de yakalanacak. O zaman kafalarda sorular yanı bulacak"  diye konuştu. 

Levent Göktaş firarda; neler konuşuluyor, ne olabilir?

Necip Hablemitoğlu cinayetinin planlayıcı iddiasıyla aranan Levent Göktaş neden bulunamıyor?

Levent Göktaş adıyla açılan hesap "ifşalarda bulanacağım" derken neden silindi?

Eski ve yeni derin devlet savaşı mı?

Gazeteci Tolga Şardan, Candan Yıldız'a yorumladı.