Ekonomi

Herkesin anlamaya çalıştığı GES nedir?

ENAG Üyesi Barış Kaan Basdil, Candan Yıldız'a yorumluyor

10 Haziran 2022 17:19

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dolarizasyonu önleme amacıyla yeni tedbirler açıkladı. 

Açıklamada, 'Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi' çıkarılacağı ve  bu kararın vatandaşların tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Türkiye'nin tanınan ekonomi uzmanlarından Mahfi Eğilmez'in de ilk açıklamaya ilişkin "Anlamadım" dediği  'Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi'ne AKP'li Şamil Tayyar bile "Karar mekanizmasındaki tek yetkili tartışmalara açıklık getirmedi" dedi.

talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren başlayacak olan sisteme ilişkin konuşan ENAG Üyesi Barış Kaan Basdil ise "Türkiye sorunlarını çözmeye yaklaşmayan bir karar" dedi. 

"Türkiye'nin ekonomik durumunu bilmeyen insanların çıkardığı bir karar gibi görünüyor" diyen Basdil, "Gelire endeksli sermaye nedir anlamış değiliz" diye konuştu. 

Basdil, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu özetleyerek söz konusun önlemlerin ne anlama geldiğini anlattı. 

'Gelir Endeksli Senet'i (GES) herkes anlamaya çalışıyor?

AKP'li Şamil Tayyar bile "Karar mekanizmasındaki tek yetkili tartışmalara açıklık getirmedi" dedi.

Dolar yine yükselişte; ne olacak?

ENAG Üyesi Barış Kaan Basdil, Candan Yıldız'a yorumladı.

TIKLAYIN - Yeni ekonomik tedbirler | Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir: Bunlar hiçbir sorunu çözemez; iş daha yüksek enflasyon, daha yüksek faiz ve daha yüksek kurla bitecek”