Gündem

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu yanıtı: Bay Kemal, oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde!

21 Aralık 2022 12:00

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Baba-oğul gibiyiz" sözlerine ilişkin, "Bay Kemal, oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde!" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan  Erdoğan, yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacaklarını belirten Erdoğan, "Bugün bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" diye konuştu. Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki aylarda adeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız" ifadesini kullandı.

Erdoğan yatırımcılara da "Merkez Bankası’nın yüzde 9 seviyesi indirdiği faiz oranı, niye yüzde 9? Burası önemli, istiyoruz ki yatırımcı yatırım yapsın, ikide bir ağlamasın, faizler yüksek demesin" diye seslendi.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: 

"Bu bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık, inşallah öyle de uygulanacağız"

"Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'i tebrik ediyorum. Katar'ı da başarılı ev sahipliği için kutluyorum. İnşallah Milli Takımımızın bu kupayı ülkemize getirdiği günleri de görmeyi ümit ediyoruz.

Genel Kurul’da 12 boyunca süren oturumlarda birkaç tatsız görüntü dışında demokratik bir olgunlukla müzakerelerin yürüterek sonuçlanmasını sağlayan milletvekillerinin her birine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık, inşallah öyle de uygulanacağız.

"Bizim sözümüz bakidir"

Vizyon, program ve proje yoksunu muhalefet partileri bu bütçe görüşmeleri boyunca da kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Muhalefetin tutumuna baktığımızda cumhuriyetimizin 100 yıllık serencamının muhasebesini yapan bir akıl göremiyoruz. Bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları değerlendiren bir analiz göremiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair vizyon da göremiyoruz. Yalanları, iftiraları, çarpıtmaları tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına ve hezeyanlarına tekrar şahit olduk. Bu tablo bile kimlerin ülkenin ve milletin derdiyle dertlendiğini ispata yeterlidir. Bizim sözümüz bakidir.

"Ülkemizi terör örgütlerinden ve suç çetelerinden arındırdık"

Önümüzdeki dönemde hukuk sistemine olan güvenini daha da güçlendirerek devlet ve toplum hayatının üzerine bina edildiği adaleti de daha da yücelteceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinden ve suç çetelerinden arındırdık. Önümüzdeki dönemde ülkemizin güvenlik altyapısını bölgesel ve küresel tehditlere karşı daha etkin şekilde korunmamızı sağlayacak donanıma kavuşturmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde değişen şartlar ve ihtiyaçlara göre daha fazla vatandaşımızı sosyal destek şemsiyesinin altına alacağız.

Ulaştırmada bölünmüş yolu 6 bin 100 kilometreden 29 bin kilometreye, otoyolu bin 714 kilometreden 3 bin 633 kilometreye çıkardık; ülkemizi ilk defa hızlı trenle tanıştırdık, dünya çapında dev projeleri hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde bu altyapıyı geliştirmeye devam edeceğiz. Avrupa şu anda doğal gazda felaketler yaşıyor. Doğal gazı 81 il dahil 685 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık. Önümüzdeki dönemde Karadeniz doğal gazının, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, enerjide dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırana kadar çalışacağız. Sanayide verdiğimiz desteklerle OSB'lerdeki işletme sayısını 56 bine çıkardık. Pek çok alanda dünya çapında rekabet gücü kazandık.

Bugüne kadar 2023 hedeflerimizle cumhuriyetimizin ilk 100 yılında yapılanları, 3’e, 5’e, 10’a katlayan eser ve hizmetleri ülkemize kazandırdık. Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girme hedefiyle çok daha büyük başarıları milletimizin emrine sunmakta kararlıyız.

"Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı, hırsı, rekabeti sürekli bize saldırarak saklamaya çalışsın"

Yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasın demokrasi ve kalkınma altyapımızı tüm unsurlarıyla tamamlayarak Türkiye’yi küresel düzeyde güç ve iddia sahibi bir ülke haline getirmek olduğuna yürekten inanıyorum.

Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı, hırsı, rekabeti sürekli bize saldırarak saklamaya çalışsın, milletimiz hakkaniyet tartısına çıkarmayı gayet iyi bilir. Bu ülkeyi tek parti faşizmine bırakmayan milletimize olan güvenimiz tamdır. Biz, bugüne kadar Allah’tan başkasına boyun eğmedik, milli iradenin üzerinde güç tanımadık.

"Küresel krizlerin ülkemize olan yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yavaş yavaş hafiflediğini görüyoruz"

İnşallah 2023’te milletimizin desteğini bir kez daha alarak 20 yılda attığımız temellerin üzerinde evlatlarımıza layık büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını önemli ölçüde tamamlayacağız. Buna var mıyız, maşallah…  Şehir ziyaretlerinde gördüğümüz coşku ve muhabbet iklimine sağladığınız katkılar için sizlere teşekkür ediyorum.  Küresel krizlerin ülkemize olan yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yavaş yavaş hafiflediğini görüyoruz.

"Maaşlara yapılacak artışların fırsatçıların açgözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz"

Gelişen ülkeler dahil tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken biz ısrarla Türkiye’nin büyüme noktasındaki hedeflerine ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programındaki tercihimiz sebebiyle bizi kıyasıya eleştirenler bile söylemlerini değiştirmeye, yumuşatmaya, hatta kimileri hakkımızı teslim etmeye başladı. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların açgözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz.

"İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız"

Artık hep birlikte önceliği milletçe ortak geleceğimize vermek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının önünde enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmamıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun adeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız.

Milletimiz gerçekten geçmişte defalarca seyrettiği bir filmi sanki hiç yaşanmamış gibi yeniden karşımıza çıkaranlara en güzel cevabı sahada verecektir.

İmamoğlu açıklaması: Bay Kemal oğluna sahip çık!

Milletimiz, Altılı Masa denilen yıkık-dökük yapıya baktığında geleceği için kime güvenebileceğini gayet iyi bilir. Altı kafadan altı ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kimsenin, kimseye itimadının olmadığı, kavganın gürültünün ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez.

Geçtiğimiz hafta hâkimlere hakaret iddiasıyla, siyasi  duruşuyla değil bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tuhaf tavırlar ile tek başına masa efradının perişanlığını göstermeye yeterlidir.

Yasak kararını, akıl almaz bir sevinçle, kucaklaşarak, çak yaparak, bayram havasıyla kutlayanları mı ararsınız, bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız, daha bitmemiş bir yargı kararı üzerinden siyasi mühendislik hesapları yapanları mı ararsınız, hâkimlere hakaret gibi bireysel bir suçla ilgili yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız…

Maşallah tekmili birden ortaya döküldü. CHP’nin başındaki zat, birbirlerinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen şahısla ilgili dün çıkmış ne diyor, 'Biz baba-oğul gibiyiz'. Bunları duyunca biz de içimizden, 'Bay Kemal oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde' demeden duramadık. Altılı Masa'nın da yanında, yöresinde kendine yol açmak için dolananların da nereye gittikleri bize ilgilendirmez. Biz, kendi işimize bakacağız. Cumartesi Erzurum’dayız, Dadaşlar diyarındayız.

"Yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacağız"

Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok konuyu gündemden çıkardık. Asgari ücretten EYT'ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. Yarın, asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız.

"Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkânı bulacağız"

Geçtiğimiz haftalarda Meclis'e bir anayasa teklifi sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili teklifi, Türkiye, bu temel hak konusunda bir daha benzer tartışmaların içine düşmesin diye anayasa hükmü hale dönüştürdü. Ayrıca bu teklife aile yapımızı küresel sapkın akımların saldırılarından korumaya yönelik bir madde de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkanı bulacağız. Anayasa teklifimizin komisyon ve genel kurul aşamalarındaki tartışmalar tüm partilerin demokrasi hak ve özgürlükler konusundaki samimiyetini gösteren bir turnusol kağıdı işlevini görecektir.

"Merkez Bankası’nın faiz oranı niye yüzde 9, istiyoruz ki yatırımcı yatırım yapsın, ikide bir ağlamasın"

Geçtiğimiz günlerde Meclis'e bir anayasa değişikliği teklifini sunduk. Bunu kovalıyoruz.

Son olarak yeni finansman paketinin müjdesini önceki gün kamuoyuyla paylaşmıştık.  Merkez Bankası’nın yüzde 9 seviyesi indirdiği faiz oranı, niye yüzde 9? Burası önemli, istiyoruz ki yatırımcı yatırım yapsın, ikide bir ağlamasın, faizler yüksek demesin. Buyur işte yüzde 9, hadi yatırım yap. İşsizlik deniliyor, hadi istihdam. Üretim, ihracat, cari fazla... Türkiye, şu anda 4-5 gibi bir büyüme ile bu yılı kapatacak. Ülkemizin uzunca süre vaktini ve enerjisini heba eden kısır dönü kırılmıştır. Esnaflarımızı, sanatkarlarımızı, KOBİ'lerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz.

İzmir'de iktisat kongresi var. Ardından Vakıfbank Çıpa Destek Paketi ile KOBİ'lere 29 milyar liraya, ihracatçılara da 2,3 milyar liraya kadar kredi kullandırdı. Halkbank 1,2 milyon esnafımıza 119 milyar lira kredi bakiyesine sahip. Yeni paketle 115 bin esnafımıza 37 milyar lira kredi kullandırılmıştır. Ziraat Bankası'nın sağladığı kredi miktarı, 221 milyar lirayı geçmiştir.

"Bay Kemal yalan söyleme, dürüst ol"

Konuşuyorlar, 'çiftçiye destek yok'. Bay Kemal, yalan söyleme, dürüst ol. Yalandan başka sermayeleri yok. Üreticimize, girişimcimize verdiğimiz destekleri 2023'te de sürdüreceğiz. Tek istediğimiz büyük fedakârlıklarla verdiğimiz bu kredilerin üretim, istihdam, ihracat için kullanılmasıdır. Yani bu krediyi alıp da bir başka yere faizle yatırmayı biz bu milletin hakkı olarak görüyoruz ve bunu helal etmeyiz, kovalıyoruz. Yatırımcının, üreten, katma değer ortaya koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var. İstihdamı artıran her gayretin başımızın üzerinde yeri var. Bankadan devletin fedakârlığı ile aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananları bu ülkeye verdikleri zararı yanlarına kâr bırakmayız.

Savunma sanayinde neredeyse her gün yeni bir müjdenin haberini alıyoruz. Kızıl Elma ilk uçuşunu 5 saat havada kalarak gerçekleştirdi. Biz, projelerde mesafe kat ettikçe içeride ve dışarıda birilerinin rahatsızlığı artıyor. Hadi dışarıdakileri anladık. Attığımız her adımla bizimle ilgili asırlık planları bozuluyor. Peki içeride birileri bunlardan neden rahatsız oluyor? Çünkü onların da foyaları ortaya çıkıyor.

Tarihleri sadece hak ve özgürlük ihlalleriyle değil aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine vurdukları darbelerle dolu olanlar, bu gelişmeleri yürekleri daralarak ne yazık ki izliyor. Gerçi iktidara gelirlerse yaptığımız barajları, köprüleri, tünelleri, şehir hastanelerini yıkacaklarını söyleyecek kadar izanlarını kaybedenlerden başka nasıl bir tavır beklenir…

"Kendilerinden yakında Karadeniz’de çıkardığımız gazı havaya salacaklarını, açtığımız petrol kuyularına beton döküp kapatacakları gibi performanslar bekleyebiliriz"

Kendilerinden yakında Karadeniz’de çıkardığımız gazı havaya salacaklarını, açtığımız petrol kuyularına beton döküp kapatacakları, uçurduğumuz insansız hava araçlarının kanatlarını kıracakları, sınırlarımız boyunca kurduğumuz güvenlik hatlarını yaracakları gibi herhalde performanslar bekleyebiliriz."