Gündem

Cumhuriyet'in 96. yılında devlet erkanından Anıtkabir ziyareti

Erdoğan, Atatürk'e hitaben kaleme aldığı mesajında Anıtkabir'de Barış Pınarı Harekâtı'na vurgu yaptı

29 Ekim 2019 11:04

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları, yüksek yargı üyeleri ve askeri personel katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  Ardından Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan'ın Mustafa Kemal Atatürk'e hitaben Anıtkabir defterine yazdığı not şöyle:

"Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bağımsızlığımıza ve millî bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt içinde ve yurt dışındaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 9 Ekim'de başlattığımız ve kısa sürece çok ciddi başarılara imza attığımı Barış Pınarı Harekâtı'yla Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun."

Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nden çıktıktan sonra vatandaşlar çiçek atarak sevgi gösterisinde bulundu. Resmi törenin ardından halka açılan Anıtkabir, ziyaretçi akınına uğradı. 

Erdoğan’ın; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP’li TBMM Başkanvekili Levent Gök’e ise ‘yönelmediği’ gözlendi.

Anıtkabir ziyaretinde Erdoğan ile Akşener'in 30 Ağustos resepsiyonunun ardından ikinci kez tokalaşması da dikkat çekti