Gündem

Ahmet Fakıbaba: Yıldız ailesini töhmet altında bırakmamak için beni tehdit eden kişinin adını açıklıyorum; Orhan Yıldız

“Meral hanım bana ‘biz buraya gelirken sizin aktif milletvekili olduğunuzu bilmiyordum' dedi"

03 Kasım 2022 14:49

AKP'den istifa edip İyi Parti'ye katılan eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, istifasının ardından kendisini tehdit eden kişinin ismini ilk kez açıkladı. "Beni tehdit eden Orhan Yıldız'dı" diyen Fakıbaba, suç duyurusunda yapacağını ifade etti. 

Orhan Yıldız’ı tanımadığını söyleyen Fakıbaba, “Yargının karşısında görüşeceğiz, devletin güçlü olduğunu göstereceğim, muz cumhuriyeti değil burası"dedi. 

AKP’den ayrılışına ilişkin konuşan Fakıbaba, “Bir milletvekili partisinin kuruluş temellerinden ayrıldığı zaman partisinden ayrılması anormal bir şey mi? Bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama etkisiniz olmadığı zaman artık oradan ayrılmak zorundasınız zaten” diye konuştu. 

"Akşener, 'amacımız milletvekili sayımızı arttırmak değildi’ dedi"

İyi Parti’ye geçmeden önce Meral Akşener ile iki kez görüştüğünü söyleyen Fakıbaba, Akşener’in kendisini ikna etmek istediğini, kendisinin de bu görüşmelerde AKP’de hizmet veremediğini ve mutlu olmadığını ifade ettiğini söyledi. 

Fakıbaba, “Meral hanım bana ‘biz buraya gelirken sizin aktif milletvekili olduğunuzu bilmiyordum. Buraya geliş amacımız milletvekili sayımızı arttırmak değildi’ dedi” ifadelerini kullandı. 

"Urfa'da İyi Parti'ye destek katılımımdan sonra yükseldi"

“İyi Parti Urfa’da 1.8 iken Fakıbaba katıldıktan sonra 8.9’a çıktı diye bir anket var. Bunun nedeni sadece ben miyim başka etkenler de var mı bunun nedenini zaman gösterecek” diyen Fakıbaba, Urfa’da siyaseti 150 kişinin belirlediğini ve bunlara karşı mücadele edeceğini dile getirdi. 

Fakıbaba'nın istifası, AKP'deki rahatsızları cesaretlendirdi mi?

AKP'nin 20. yılında istifaların arkası gelir mi?

Şanlıurfa'da siyasi dengeler nasıl değişir?

"Parti devleti" tartışmalarını sahada nasıl yaşadı?

AKP'den istifa edip İyi Parti'ye katılan eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Candan Yıldız'a yorumluyor.