Gündem

Görevden alınan Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Bayram: Kılıçdaroğlu davetinde bir sakınca yok; kimseden 'aferin' almak için yapmadık

Candan Yıldız sordu, görevden alındığı açıklanan Cezmi Bayram yanıtladı

01 Temmuz 2022 14:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da Türk Ocakları’nın düzenlediği İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na katılmasına MHP lideri Devlet Bahçeli'nin verdiği tepkinin ardından, İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu görevden alındı. 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram, Kılılçdaroğlu'nun davet edilmesine yönelik tepkilerin haksız olduğunu ifade ederek "Kılıçdaroğlu’nun Türk Ocakları Sempozyomunda yer almasında herhangi bir sakınca yok. Biz doğru bir iş yaptığımız kanaatindeyiz. Bunu bugün yaşayanlardan aferin almak için yapmadık" dedi. 

Sempozyuma 500 kişilik bir davetli listesinin çağrıldığını belirten Bayram, Kılıçdaroğlu'nun katılımına ilişkin tepkiler için "İşte bu tepkiler de gösteriyor ki Türkiye çok kamplaşmış. Biz bunu yumuşatmak ve farklı tarafları bir araya getirmek istiyoruz. Biz hepimiz eksiği ile fazlasıyla Türk milleti isek doğru olan bu" diye konuştu. 

Türk Ocakları Genel Merkezi'nin kendisi hakkında verdiği görevden uzaklaştırma kararını tartışmak istemediğini ve şu an görevde olan Genel Başkan Mehmet Öz ile fikirlerinin uyuştuğunu ve saygı duyduğunu belirten Bayram, "Bizim aramız bir çatışma olmaz. Burada aniden koparılan ve bir takım merkezlerden de kopartılan hadiselerin meydana getirdiği halden Ocağın zarar görmemesi için arkadaşlar bir tedbir düşündüler ve böyle bir karar aldılar. Şahsım adına üzülmedim" diye konuştu. 

Devlet Bahçeli'nin tepkisini değerlendiren Bayram, "Kimi hedef almış olursa olsun bu tartışmalar bizim kendimizi ifade etmemiz için Türk Ocakları açısından faydalı olmuştur" dedi. 

Türk Ocakları'nın geçmişini ve bugüne nasıl geldiğini anlatan Bayram,  "Bugünün şartlarında yeniden insanlığa hizmet eden medeniyet anlayışının öncülüğünü yapmamız için bir imkan var. Bu imkan nasıl hayata geçer? Bizim bugünkü meselemiz bu" dedi. 

110 yıllık Türk Ocakları, neden MHP'nin hedefinde?

Türk Ocakları Bahçeli'ye ne yanıt verdi?

Genel Merkez, İstanbul şube yönetimini neden görevden aldı?

Görevden alınan Cezmi Bayram yaşananlar için ne düşünüyor?

Candan Yıldız soruyor, görevden alındığı açıklanan Cezmi Bayram yanıtladı.


TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun sempozyumunda konuştuğu Türk Ocakları’nın İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu görevden alındı

TIKLAYIN - Türk Ocakları'ndan Bahçeli'ye yanıt: Milliyetçilik konusunda hiç kimseden ders almaya ihtiyacımız yok

TIKLAYIN - AKP'li Aydemir'den Türk Ocakları'na Kılıçdaroğlu tepkisi: Adınız ne, fonksiyonunuz ne?

TIKLAYIN - Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları Sempozyumu'nda ne işi var?