Gündem

Çankırı merkezli büyük operasyon: 30 şüpheli gözaltında, suç örgütü çökertildi

27 Mayıs 2024 08:31

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden duyurduğu bilgilere göre, Çankırı merkezli yürütülen geniş çaplı "MAHZEN-49" operasyonunda, Durmuş Görmez liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. Operasyon, Türkiye genelinde 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, örgütün elebaşı Durmuş Görmez'in de aralarında bulunduğu toplam 30 şüpheli yakalandı. Suç örgütünün; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tehdit, işyeri kurşunlama, zorla para alma, uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı silah ticareti gibi çeşitli suçlar işlediği belirlendi.

Çankırı, Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya illerinde düzenlenen operasyonlarda, 15 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet ve para, ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti ve ülkenin organize suç örgütleri ve çetelerden temizlenmeye devam edeceğinin altını çizdi. Bakan, "Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin huzur ve güvenliğine yönelik kararlılık mesajı verdi.