Politika

Canan Kaftancıoğlu: Sandıkta çaldırmadık, masa başında da çaldırmayacağız

CHP İstanbul İl Başkanı, savcılık tarafından başlatılan usulsüzlük soruşturmalarına ilişkin açıklamada bulundu

02 Mayıs 2019 19:26

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçimleri için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmalarla ilgili açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, Twitter hesabından "İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz" paylaşımını yaptı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan suç duyuruları kapsamında başlatılan 32 ayrı soruşturmaya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı. Kaftancıoğlu "İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 32 ayrı soruşturmada 100'ün üzerinde kişi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

"İstanbul halkına verdiğimiz sözü tutacağız"

Canan Kaftancıoğlu, resmi Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu, "İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir' ve bu anlayışa düşman olanlar ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeye mahkumdur" yazdı.

Canan Kaftancıoğlu'nun paylaşımları şöyle: