Gündem

CHP'nin bir temsilciliğine daha saldırı düzenlendi: Olay yerinde üç kovan bulundu!

19 Nisan 2023 07:49

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin Ataşehir Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, "Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var!" dedi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Yapılan çalışmalarda; (6) şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki (2) şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir" denildi. 

2023 seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesi hareketlenirken, muhalefetin parti binalarına yönelik saldırılar da sürüyor. Geçen haftalarda CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırının ardından, Ataşehir Örnek Mahallesi seçim ofisine bir saldırı daha gerçekleştirildi.

Kaftancıoğlu: Camlara RTE yazsanız kaç yazar!

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Ataşehir Örnek Mah. temsilciliğimize saldıran tahrip eden ve 3 el ateş açanlara (kuru sıkı olduğu tahmin ediliyor) bu cesareti veren ve bu koşulları oluşturan iktidardakilerin siyaset anlayışı ve korkularıdır. Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var! Vatandaş Kılıçdaroğlu’nu yüreğine yazmış zaten. Camlara RTE yazsanız kaç yazar!

Saldıran, azmettiren ve bu iklimi oluşturanlar sorumludur ve görevlileri biran önce sorumluları bulmaya davet ediyorum. 14 Mayıstan sonra AKP dahil hiçbir siyasi parti böylesi bir durumu yaşamayacak. Aradaki fark bir kez daha fark edilsin diye: Bu seçim vatandaşın iradesine sahip çıkmak için bu saatte bile çalışanlarla, vatandaşın parasıyla sürdükleri sefa devam etsin diye elinden şiddetten, kötülükten başka bir şey gelmeyen vandallar arasında yapılacak olan seçimdir!”

İstanbul Valiliği: Çalışmalar devam etmekte

İstanbul Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 01.00 sıralarında Ataşehir ilçemiz Örnek Mahallesi'nde bulunan CHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği ihbar edilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; (6) şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki (2) şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir.

Olay yerinde (3) adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"Valiliği de tiyatronun ana aktörü, parçası olarak düşünmezler umarım"

Valiliğin açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt veren Kaftancıoğlu, "İstanbul Valiliği'nin Ataşehir Örnek Mahalle temsilciliğimize yapılan saldırıya tiyatro diyenler İstanbul Valiliğinin açıklamasını okuyunca (okuma yazmaları varsa tabii) valiliği de tiyatronun ana aktörü, parçası olarak düşünmezler umarım:)" diye yazdı.