Çevre

Çanakkale Ayvacık'taki yangın kontrol altında: Bir arazöz yandı, Asos üç gün boyunca ziyarete kapatıldı

26 Haziran 2024 19:46

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti'nin yer aldığı Behram köyündeki makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Assos Kazı Evi'ni teğet geçen yangında Assos Antik Kenti içindeki otlar ve çalılıklar yandı. Alevlerin arasında kalan bir arazöz yanarak kullanılmaz hale geldi. Assos ören yeri 27-28-29 Haziran günleri boyunca ziyarete kapatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, Assos ören yerinde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı ancak ören yerinin 3 gün boyunca ziyaretlere kapatıldığı da belirtildi.

Behram köyündeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerledi.

İhbar üzerine bölgeye Ayvacık Orman İşletme ekipleri ile Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli sevk edildi.

Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı.

Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ederken alevlerin arasında kalan bir arazöz yanarak kullanılmaz hale geldi.

Asos ören yeri 3 gün ziyarete kapatıldı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale köyü sınırlarında saat 16.30 sıralarında çıkan yangının, ekiplerin yoğun çalışması ile kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiği duyuruldu. Açıklamada, yangında Assos ören yerinde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı belirtilirken, yapılan çalışmalara kolaylık sağlanması ve ören yerinde gerekli tespit çalışmalarının yürütülebilmesi için Assos ören yerinin 27-28-29 Haziran günleri boyunca ziyarete kapatıldığı bildirildi. 

Çanakkale Valiliği: Kontrol altına alındı

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ayvacık ilçesi Behramkale köyü civarındaki orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın sahasındaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yangın tamamen söndürülünceye kadar can ve mal güvenlikleri açısından dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Çanakkale Valiliği olarak yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman teşkilatımız başta olmak üzere yangın süresince görev alan tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.