Dünya

"Camp Nou'yu yapanlar Akbelen'i yıkanlar": TİP, Barselona'da Limak Holding'e karşı protesto düzenleyecek

01 Ağustos 2023 12:51

Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı protestolar sürerken Türkiye İsçi Partisi (TİP), dünyanın en büyük futbol kulüplerinden Barcelona'ya Limak'la olan sözleşmesini gözden geçirmesi için çağrı yaptı.

Limak Holding, kulübün ikonik Camp Nou stadını yenilemek için Barcelona'yla anlaşmıştı. TİP, Barselona kentinde Limak Holding'in Akbelen'deki ağaç kesiminden sorumlu olduğuna dikkat çekmek için salı günü saat 19.30'da bir eylem düzenleme kararı aldı. 

TİP İspanya’dan yapılan açıklamada, “Limak Holding’e Türkiye'yi ormansızlaştırmalarına izin vermeyeceğimizi söylemek için eylem düzenliyoruz. Barcelona’ya Limak ile olan sözleşmesini yeniden gözden geçirmesi için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Eylem için "Camp Nou'yu yapanlar Akbelen'i yıkanlar" sloganı kullanılırken TİP, Barcelona Futbol Kulübü'ne, "Bu suçun bir parçası olacak mısınız?" diye seslendi.

İspanyol gazetesi Culemania’da yer alan haberde de bu durumun Barcelona için çiftte çelişki yarattığı vurgulandı. Haberde, Barcelona’nın çevre bilinci ile yeni bir sürdürülebilir Camp Nou imajını ön plana çıkarmak istemesi vurgulanırken, Limak’ın Akbelen Ormanı’nda ağaçları katletmesinin tartışmalı olduğu belirtildi.

İspanya’da Barcelona’nın merkezinde eylem kararı alınmasının ardından TİP’e ulaşan İspanyol gazetesinin haberini alıntılayan AKP Bornova Seçim İşleri Başkanı Tunç Taşbaş, “Şimdi Barcelona taraftarları, Türk aktivistler öncülüğünde kulüplerine savaş açmışlar ve Limak'la yapılan sözleşmenin iptalini istiyorlar. Bu zihniyet, Türkiye'ye komple zarar” ifadelerini kullandı.