Gündem

Çalışanları oyalayıp, çocuklara 'robot süpürge' çaldırdı

29 Temmuz 2022 19:04

Adapazarı'nda, bir kişi, girdiği mağazada önce tezgahtaki robot süpürgeyi yere koydu; sonra yüksek gelen telefon faturası nedeniyle bağırarak çalışanların dikkatini dağıttı. Arkasından gelen bir çocuk ise robot süpürgeyi alıp gitti. 

Olay, dün Adapazarı Semerciler Mahallesi Dr. Nuri Bayar Caddesi'nde bulunan bir mağazada meydana geldi. Mağazaya giren bir kişi, tezgahtaki 7 bin 200 lira değerindeki robot süpürgeyi alıp yere bıraktı. Ardından bankoya yönelen güneş gözlüklü kişi, yanındaki oğlunun telefonuna 300 lira fatura geldiğini söyleyip çalışanlara bağırdı. Bu sırada arkasından gelen, başında şapka olan kız çocuğu, yerde duran robot süpürgeyi alıp mağazadan çıktı. Kız dükkandan çıkarken, küçük bir erkek çocuğu da gözcülük yaptı.

Çalışanları oyalayan şüpheli ve yanındaki çocuklar, hırsızlığın tamamlandığını gördükten sonra, çalışanları şikayet edeceklerini söyleyerek dükkandan çıktı. Çalışanlar, hırsızlığın farkına varınca, durumu polise bildirip şikayetçi oldu.

Şüpheli ve yanındaki 3 çocuğun robot süpürgeyi çaldıkları anlar, mağazanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. (DHA)