Gündem

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin müdürü öğrencileriyle davalık

Sucuk Partisi'ne katılmadıkları için tehdit ve hakarete uğrayan öğrencilerin açtıkları davanın ikinci duruşması yarın görülecek

27 Haziran 2019 19:09

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin Müdürü Necati Yener'e öğrenciler tarafından açılan hakaret davası sürüyor. Ekim 2018'te açılan davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

Proje Okul yapıldıktan sonra deneyimli öğretmenleri okuldan uzaklaştırılan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin müdürlüğüne Necati Yener atandı. 2015 yılından beri Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin Müdürü olan Necati Yener; öğrencileri ayrıştırma, öğrenci ve velileri tehdit etme gibi iddialar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edildi ve okula soruşturma açılması üzerine bakanlık tarafından müfettiş yollandı.

Müfettişlerin incelemesi sırasında Müdür Necati Yener’in okul bahçesinde yaptığı ‘Sucuk Partisi’ne üst sınıf öğrencilerinin katılmaması üzerine Yener'in bir sınıfa girip öğrencilere bağırdığı ve hakaret ettiği ileri sürüldü. Öğrenciler; okul müdürünün sınıfa girince cep telefonlarını topladıktan sonra "Bu kıçı kırık soruşturmaya güvenip bana bir şey olacağını mı sandınız? Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım" diyerek bağırdığını aktardı. 

Müdürle öğrenciler arasında yaşanan olay üzerine, okulun eski mezunlarının okul önünde toplanarak Müdür Necati Yener’i protesto ettiği ve lise öğrencilerine destek verdiği medyaya yansımıştı.

Olaya ilişkin Müdür Yener'e dava açıldı

Olay sırasında reşit olmayan öğrencilerin velileri, İstanbul Adliyesi'ne giderek yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Öğrenci velileri, şikayet dilekçesinde Müdür Yener'in öğrencileri “Bundan sonra gününüzü göstereceğim. Haysiyetsiz soytarılar” diyerek tehdit ve hakaret ettiğini iddia etti. Olaylar, dönemin CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından TBMM gündemine taşındı. Şikâyetçi veliler; Müdür Necati Yener’e Ekim 2018’te davası açtı ve davanın ilk celsesi 12 Nisan 2019’da görüldü. Bu süreçte öğrenciler reşit oldukları için dava kendi adlarına geçti.

Şikâyetçi öğrencilerin ifadelerini verdiği ilk celsede, sanık Necati Yener davaya katılmamış, kalabalık bir avukat grubuyla savunması yapılmış ve okuldan üç adet veli şahit olarak gösterilmişti. Şahitler, duruşmada olayla ilgili tanıklık etmek yerine; şikâyette bulunan velilerin okul müdürüyle önceden bir anlaşmazlık içerisinde olduğunu ve davayı da bu nedenle açtıklarını söylemişti.

Duruşmanın ikinci celsesi yarın

Duruşmanın ikinci celsesi, yarın 14:00'te Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Bu duruşmada, şikâyette bulunan öğrencilerin yanı sıra tanıkları da dinlenecek.