Medya

Cafer Mahiroğlu'ndan CHP'nin feshine cevap: Bir partinin yanında ya da karşısında değiliz

22 Temmuz 2023 23:05

CHP, Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurmuştu. Karar ilişkin Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan açıklama geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu. CHP ile Halk TV arasındaki, Sayıştay denetimine tabi olan anlaşma basın ve grup toplantılarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti sözcüsünün her açıklamasının canlı yayın olarak verilmesi üzerineydi. Benzer anlaşmanın KRT ve Tele 1 ile yapıldığı öğrenildi ancak anlaşma feshinin yalnızca Halk TV'ye yönelik yapıldı. CHP yönetiminin, Halk TV'de Kılıçdaroğlu'na yöneltilen ağır eleştiriler rahatsız olduğu belirtiliyor. 

TIKLAYIN | CHP, Halk TV ile ilişkisini sonlandırdığını duyurdu

Bu arada, konuya ilşkin kanal sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan da bir açıklama geldi. "CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz" diyen Mahiroğlu, yayıncılıktaki ilkelerinin "bir partinin yanında ya da karşısında yer almak olmadığını" söyleyerek, şunları kaydetti:

"Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak. Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz."