Gündem

Çadır bulamayan depremzede: Depremden yara almadık ama soğuktan donarak öleceğiz

23 Şubat 2023 09:56

Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin ardından çadır bulamayan ve iki gündür kaldırımda yattığını söyleyen bir depremzede, “Depremden yara almadık ama soğuktan donarak öleceğiz. Uzaya çıkmayı planlayan AKP, bu fotoğraflardan utanmalı” dedi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, iki yıl önce İzmir depreminde misafir olarak geldiği teyzesinin evinde depreme yakalanan ve ağır hasar gören evden yara almadan kurtulan Furkan Çolak, bu kez Hatay’da depreme yakalandı. AFAD’ın, "Evlerinize girmeyin" çağrısı üzerine binaya giremeyen Çolak, valilik, AFAD ve kaymakamlığa giderek çadır istedi. Ancak Çolak'a, "çadır olmadığı" söylendi ve "gelince göndereceğiz" denildi. Devletin, iki haftadır deprem bölgesine çadır göndermediğini belirten Çolak, "'Evlere girmeyin' çağrısı yapıyorlar. Peki, biz nerede kalacağız? Çadır için gitmediğimiz yer kalmadı" diye konuştu. 

Üç çocuğu ile dışarıda kalan başka bir depremzede de ,“Uzaya gitmeyi planlayan Türkiye’ye bu görüntüler yakışmıyor. Depremden yara almadık ama soğuktan donarak öleceğiz. Uzaya çıkmayı planlayan AKP, bu fotoğraflardan utanmalı” ifadesini kullandı.