Gündem

Büyükşehir logosunun kaldırım taşlarından silindiği iddia edilmişti; Sincan Belediyesi: Yüksek taşların kotu düşürüldü, hâlâ logolular mevcut

31 Ekim 2019 17:12

T24 Haber Merkezi

AKP’li Sincan Belediyesi'nin ilçe genelindeki kaldırım taşlarından Ankara Büyükşehir Belediyesi ibarelerini kazıdığı iddia edildi. Uygulamanın gerekçesini soran bir vatandaşa belediye görevlileri tarafından “Büyükşehirin reklamına gerek yok” cevabı verildiği iddiası gündeme getirilirken; Sincan Belediyesi ise uygulamanın kot farkı oluşan parke taşlarının traşlanmasından ibaret olduğunu, bölgede hâlâ büyükşehir logolu taşların bulunduğunu belirtti.

Perşembe günü gündeme gelen iddia, "Sincan İlçesi Fatih Mahallesi Çarşamba Pazarı'nın yanındaki kaldırımda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kaldırımlardaki ibarelerin Sincan Belediyesi ekipleri tarafından kazındığı" yönündeydi. İddiaya göre, kazınma anına dair görüntüleri çeken bir vatandaşa, "Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılarını siliyorsunuz" demesi üzerine belediye personeli "Büyükşehir reklamına gerek yok" diye cevap vermişti. 

"Gidip inceleseler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin amblemlerinin de olduğu taşların orada hâlâ bulunduğunu görebilirler"

T24'ün ulaştığı Sincan Belediyesi yetkilileri ise bu iddiayı yalanladı. Bölgedeki bazı taşların traşlandığını kabul eden belediye yetkilileri, bunun amacının ise uygulamada oluşan kot farklılıklarını gidermek olduğunu savunarak T24'e şunları söyledi: 

"Bazı kaldırım taşlarının kotu yüksek oluyor, yüksek olan taşların kotların yüksekliğini düşürmek amacıyla yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin amblemini silmek gibi bir durum yok. Jilet taşıyla yüksek olanları kazıdılar. Gidip inceleseler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin amblemlerinin de olduğu taşların orada hâlâ bulunduğunu görebilirler."