Gündem

Büyükada'da ruam hastası olan 80 at öldürülecek iddiası

Belediye yetkilisi atlara kan testi yapıldığını söylerken, tarım müdürlüğü konu hakkında bilgi veremeyeceğini belirtti

18 Aralık 2019 14:06

Yük Hayvanlarını Koruma Ve Kurtarma Derneği, Büyükada'da ruam hastası olduğu tespit edilen 20 atın ve hastalık şüphesi bulunan 60 atın yarın akşam üstü öldürülerek gömüleceğini iddia etti. Konu hakkında bilgi veren belediye yetkilisi ise atlara kan testlerinin yapıldığını ve resmi açıklamayı kaymakamlığın yapacağı bilgisini verdi.

Yük Hayvanlarını Koruma Ve Kurtarma Derneği'nin Twitter'da yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Bunlar ne biliyor musunuz ? Bunlar ölüm çukurları! Büyükada’da 60 şüpheli 20 net toplamda 80 atta ruam tespit edildiği iddia ediliyor ve bu çukurlar açılıp hazırlanmış, yarın akşam üstü öldürüp hepsini sessiz sedasız gömecekler! Kaçak girişi engelleyemeyen yerel yönetimlerin beceriksizliği yüzünden yine masumlar canından olacak. Verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz için kaç masum daha canından olacak?@ekremimamoglu Yer Aya Yorginin altı Büyükada"

T24'e konuşan belediye yetkilisi, konuyla ilçe tarım müdürlüğü ve kaymakamlığın ilgilendiğini belirtti. Atlara kan testi yapıldığını belirten yetkili, valilik onayından sonra kaymakamlığın açıklama yapacağını kaydetti. Yetkili, adaya giriş çıkışların belediye tarafından kontrol edildiğini söyledi.

T24'ün aradığı Adalar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi ise basına açıklama yapmaya yetkilerinin olmadığını söyledi.