Spor

Büyük maçlarda en başarılı takım Galatasaray

04 Nisan 2023 14:00

Galatasaray’ın liderliğinde, ilk altıda yer alan takımlarla yaptığı karşılaşmalardaki başarısı büyük rol oynadı. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demir, Trabzon ve Başakşehir ile oynadığı yedi maçta 17 puan topladı. En yakın rakibi Fenerbahçe yedi karşılaşmada sekiz puan alabilirken, Beşiktaş altı maçta 11 puan kazanıp daha başarılı bir grafik sergiledi.

Ligde bir maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin dokuz puan önünde liderlik koltuğunda oturan 63 puanlı Galatasaray’ın bu farkı yakalamasında, ilk altı sırada yer alan takımlarla oynadığı maçlardaki başarısı büyük rol oynadı. Sarı kırmızılı ekip, ilk altıda bulunan ekiplerle oynadığı yedi maçta beş galibiyet, iki beraberlik elde ederek 17 puan topladı. Zirve yarışında kritik öneme sahip bu karşılaşmalarda 4 puan kaybeden Galatasaray, rakip filelere 16 gol atarken, kendi kalesinde sadece iki gol gördü.

Fenerbahçe ağır yara aldı

Galatasaray’ın en yakın rakibi Fenerbahçe, ilk altıda yer alan takımlarla yaptığı maçlarda ağır hasar aldı. Tıpkı Galatasaray gibi yedi karşılaşma oynayan sarı lacivertli takım, iki galibiyet, iki beraberlik alırken üç kez mağlup oldu. Sekiz puan alabildiği bu maçlarda 13 puan kaybeden Fenerbahçe, sekiz gol attı ve kalesinde 12 gole mani olamadı. 52 puanla 3. sırada bulunan Beşiktaş ise ilk altıdaki ekiplerle oynadığı altı karşılaşmada üç galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. 11 puan alıp yedi puan kaybeden Kartal, dokuz gol atıp beş gol yedi. (Hürriyet)

ilk 6 sıradaki takımlar karşısında ne yaptılar?