Gündem

Bursa'nın Orhaneli ilçesine 66 milyon TL’ye hükûmet konağı

Fotoğraf: Orhaneli Belediyesi

18 Temmuz 2023 09:14

Seçimin ardından zamlar ardı ardına gelirken, inşa ettirilen hükûmet konaklarına bir yenisi daha eklenecek. Bursa'nın Orhaneli ilçesine 66 milyon TL’ye hükümet konağı yaptırılacak.

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 7 Haziran’da, “Bursa İli Orhaneli İlçesi Hükûmet Konağı Yapım İşi” başlıklı ihale düzenledi. Sonuç ilanı henüz yayımlanmayan ihale kapsamında 11 Temmuz’da anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Valiliğin 69 milyon 389 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı Bursa Orhaneli Hükümet Konağı’nın yapım işi için 66 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. Konağın, MVT İnşaat Temizlik Otomasyon Bilgisayar Sağlık Hizmetleri Danışmanlığı isimli şirkete yaptırılacağı bildirildi. Konağın, bodrum ve zemin kat üzerine üç katlı olarak inşa edileceği belirtildi.

Ülkede gideren derinleşen ve artık önlenemez hale gelen ekonomik krizin gölgesinde inşa ettirilen hükümet konaklarının toplam maliyesi ise 1,5 milyar TL'ye dayandı.

En maliyetli hükümet konağına ev sahipliği yapan kent, 127 milyon 270 bin TL maliyetli konak ile Antalya olurken maliyeti itibarıyla öne çıkan bazı hükûmet konakları şöyle: