Gündem

Bursa'daki suç örgütleri operasyonunda 25 yıllık husumet detayı

"Dosyada bana yakın olan, akrabam olan tek bir şüpheli yok. Ben tek başıma nasıl örgüt oluyorum?"

07 Mart 2024 07:08

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu 47 kişinin gözaltına laındığı Bursa'daki suç örgütleri operasyonunda ilginç detaylar ortaya çıktı. Operasyonda yakalanamayan firari olan Muhammed Tayyar Türkeş suçsuz olduğunu ve kendisine 25 yıla önce yaptığı bir cinayet ihbarından dolayı komplo kurulduğunu söyledi.

Nesim Malki cinayeti detayı

Bakan Yerlikaya, 24 Şubat'ta Bursa'da düzenlenen ve üç organize suç örgütüne yönelik operasyonu sosyal medya üzerinden açıkladı. Bu operasyonda 48 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 47'si gözaltına alındı ve 21 kişi tutuklandı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında, suç örgütü liderleri olduğu öne sürülen Bülent Çetkin ve Osman Deliçay da bulunuyor. Firari durumda olan üçüncü lider Muhammed Tayyar Türkeş, 2023 Ekim'inde Mustafa Ceylan'ın sahibi olduğu Ceylan Hastanesi'ne resmi olarak ortak oldu. Türkeş, 1995'te öldürülen Nesim Malki cinayeti zanlısı Burhanettin Türkeş'in oğlu ve Ceylan ile Türkeş'in tanışıklığı da dikkat çekiyor.

25 yıllık husumet

Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre, 25 yıl hapis yatan Çetkin, 2023’te serbest bırakıldıktan sonra Ceylan tarafından hastanenin genel müdürü olarak atanırken, Deliçay'ın tehdit suçlamalarıyla karşı karşıya kalması, ticari anlaşmazlıkları daha da karmaşık hale getirdi. Firari durumda olan Türkeş, Ceylan'ın anlaşmalara uymadığını ve onu hisselerini satmaya zorladığını iddia etti. Türkeş, Çetkin'in liderliğindeki silahlı bir grubun hastaneye baskın yapmasını ve bu durumun ardında, kendisini 25 yıl öncesinde bir cinayet şikayeti üzerine hapse göndermesi nedeniyle Çetkin'in kişisel düşmanlığının yattığını anlattı.

Mahkemeden kayyum talebi

Türkeş, Çetkin ve ekibinin hastaneye geldiği gün karakola giderek şikayetçi de oldu ve koruma talep etti. Ceylan’la aralarındaki ticari anlaşmazlık nedeniyle yaşanan baskının ardından ticaret mahkemesine de başvuran Türkeş, hastanenin malvarlığının korunmasını ve tespitini talep etti. Türkeş ayrıca hastaneye denetim kayyumu atanmasını da istedi. Bursa 3. Ticaret Mahkemesi bu talepleri kabul etti.