Gündem

Şüpheli kadın ölümü: Bursa'daki dere yatağında cenazesi bulunan Semra Elmas, Balıkesir'de yaşıyormuş

2023 yılının ilk beş ayında 101 kadın şüpheli olarak öldü

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

12 Temmuz 2023 21:19

Güncelleme: 13 Temmuz 2023 02:28

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Mezit deresinin yatağında, Semra Elmas isimli kadının cenazesi bulundu. Şüpheli kadın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, İnegöl'de cenazesi bulunan Elmas'ın Balıkesir'de yaşadığı öğrenildi. 

DHA'da yer alan habere göre, Bursa-Ankara yolu üzerinde aracıyla ilerleyen bir kişi, dinlenmek için Mezit deresi kıyısında mola verdiğinde bir kadının yarı çıplak halde cansız bedenini gördü.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerin jandarma, polis, sağlık, itfaiye ve AFAD, ekipleri olay yerine sevk edildi.

Ekiplerin ilk incelemesine göre, kadının vücudunda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Cumriyet Savcısının olay yerinde incelediği kadının cenazesi, otopsi işlemi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Balıkesir'de yaşıyormuş

Kadının, alınan parmak izinden isminin Semra Elmas olduğu belirlendi. Balıkesir'de oturduğu öğrenilen Elmas'ın, eşinden ayrıldıktan sonra tek başına yaşadığı ve 42 yaşında olduğu öğrenildi.

Bursa Jandarma Komutanlığı da şüpheli kadın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

2023'ün ilk beş ayı: 101 kadın şüpheli şekilde öldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) verilerine göre; Türkiye'nin İstanbul Sözleşmen'i feshettiğinden bu yana, 1 Temmuz 2021 ile 2023 yılının mayıs ayına kadar 608 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 463 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti.

2022 yılında 245 kadın şüpheli bir şekilde ölürken, 2023 yılının ilk beş ayındaki 101 kadının ölümü hala şüpheli olarak duruyor.