Gündem

Bursa'da plastik fabrikasında patlama: 1 işçi öldü

Patlamanın ardından kimyasal madde ve dumandan etkilenen 20 işçiye 112 ekipleri olay yerinde müdahale ediyor

12 Ekim 2021 13:56

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kimyasal plastik ham madde fabrikasında meydana gelen patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralandı, 20 işçi de dumandan etkilendi. 

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesindeki bir kimyasal plastik ham madde fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çatısı uçan fabrikada 1 işçinin hayatını kaybettiği, 6 işçinin de yaralandığı öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Yaralı işçiler olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. 

İtfaiye ve Arama Kurtarma ekipleri, patlamayla oluşan göçüğün altında kalan işçi olup olmadığını araştırıyor. Öte yandan, patlamanın ardından kimyasal madde ve dumandan etkilenen 20 işçiye 112 ekipleri olay yerinde müdahale ediyor. Kimyasal maddelerden plastik ham madde ürettiği öğrenilen fabrikadaki patlamanın boya kazanından mı yoksa yükleme sırasında bir kamyonda mı meydana geldiği araştırılıyor. (İHA)