Yaşam

Bursa'da fabrikada patlama sonrası yangın; ölü sayısı 2'ye yükseldi

Yangında 7 işçi de yaralandı

31 Mayıs 2022 14:43

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, orman ürünleri fabrikasında yaşanan patlamanın ardından çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Yangında 7 işçi de yaralandı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren orman ürünleri fabrikasının talaş siloları ile yağ depolarında, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. İhbarla bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangında Aydın Toprak ile ismi henüz açıklanmayan bir işçi hayatın kaybederken Bünyamin Hiçyılmaz (25), Müslüm Can (26), Yusuf Usanmaz (26), Sabahattin Eren (26,  Musa Coşgun (29), Emirhan Türköz (20) ile Tolga Bozkurt (27) yaralandı. 

Olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Hiçyılmaz, buradan Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yargının ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Canbolat, "Fabrikada silolar ve buhar kazanının olduğu bölgede bir patlama oluyor. Ekiplerimizce bu bölgede bir kişinin daha cesedi bulundu. Vefat sayısı 2'ye yükseldi. Haber alınamayan bir çalışan vardı. Bu kişinin o personel olup olmadığını araştırıyoruz. Ekiplerimizin incelemeleri sürüyor." ifadesini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gazetecilere, haber alınamayan kişinin hizmet alımıyla çalıştığını kaydetti.