Gündem

"Burhan Kuzu'nun, 'Tanımıyorum' dediği uyuşturucu baronu ile mesajlaşmaları ortaya çıktı"

"Bir telefon sadace şu paralelcilere şans vermememiz lazım..."

25 Mart 2019 08:02

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun 'tahliye ettirdiği' ileri sürülmesinin ardından, "Tanımıyorum" dediği İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile yemek yerken çekilen fotoğraflarının ardından şimdi de birtakım WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

Kuzu’nun İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yapılan bir ihaleyle ilgili olarak Zindaşti’nin adamı olduğu belirtilen biriyle yaptığı ileri sürülen WhatsApp yazışmasında, “Hocam konum atın Naci ile yanınıza gelelim 10 dak konuşalım bal ve ilacıda aldım” ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Zindaşti’nin kızını ve şoförünü azmettirdiği suçunu işlediği gerekçesiyle yargılaması süren ve tutuklu bulunan Orhan Ünğan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun yargıyı etkilediği iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ünğan suç duyurusu dilekçesinde Zindaşti’nin tahliyesi için Kuzu’nun yargı mensuplarına baskı yaptığına değinerek şimdi de kendisinin tahliyesini engellemek için yargıya baskı yaptığını savunmuştu. Kuzu hakkında yapılan suç duyurusu yetkisizlik kararıyla Bakırköy Adliyesi’nden İstanbul Adliyesi’ne gönderildi. Ünğan dosyaya Zindaşti ve adamlarına yapılan operasyon sonrası ele geçirilen dijital verilerden elde edildiği belirtilen ve Kuzu ile yapıldığı ileri sürülen WhatsApp yazışmalarını sundu. Öte yandan Kuzu'nun medyaya yansıyan fotoğrafları da dava dosyasına girdi.

Zindaşti’nin operasyonda birlikte yakalandığı adamlarından birinin, Kuzu’ya gönderdiği belirtilen WhatsApp yazışmaları şöyle:

[Haber görseli]



 

"HDP Rize’den bile oy alan yasal bir parti"