Gündem

Burger King açılışına katılan AKP'li belediye başkanı: Sadece kurdele kestim, yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum

07 Ekim 2024 14:18

T24 Haber Merkezi

Akademisyen Kemal Sağlam geçen günlerde Rize'deki Burger King açılışında 'Kahrolsun İsrail' sloganı atınca 30 kişi tarafından darp edildi. Saldırganlardan şikayetçi olan Sağlam "Valim bana söz verdi, ‘hepsini yakalayacağız’ dedi. 2 kişi yakalandı sonra serbest kaldı. Böyle mi öldürülen bebeklerin yanında olacağız!' derken açılışa katılan belediye başkanı AKP'li Saffet Mete de 'Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olurdum, sadece kurdele kestim' dedi.

Önceki gün ünlü restoranın Rize’de yeni şube açılışı yapıldı. Duaların okunduğu törene, AKP'li belediye başkanları ve yöneticileri katıldı.

Karar'dan Merve Şişman'ın aktardığına göre; açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Acil Serviste tedavi altına alınan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunan Sağlam, rapor alıp saldırganlardan şikayetçi oldu. Akademisyen Sağlam “Kahrolsun İsrail dediğim için, 30 kişi dövdü. Valim bana söz verdi, ‘hepsini yakalayacağız’ dedi. 2 kişi yakalandı sonra serbest bırakıldı. Böyle mi Filistin’in, öldürülen masum bebeklerin yanında olacağız. Geciken adalet adalet değildir” tepkisini gösterdi.

"Yemek yemedim, sadece kurdele kestim"

Rize Valisi İhsan Selim,  habere göre Karar'ın sorularını yanıtsız bırakırken, açılışa katılan çok sayıda belediye başkanı da telefonları engelledi. 

Karar'ın telefonlarına cevap veren, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darp edildiğini görmediğini savundu. Mete şunları söyledi:

“İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeili ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.”