Spor

Burak Yılmaz: Yabancı hakem söz konusu olmamalı, yabancı sınırı düşürülmeli

08 Aralık 2022 14:22

Fortuna Sittard'ın tecrübeli yıldızı Burak Yılmaz, yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak, "Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin" dedi.

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard, Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada, kamp yapmak için Antalya'ya geldi. Kadrosunda Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup gibi isimleri bulunduran Hollanda ekibi, hazırlık maçında Adana Demirspor'u mağlup etti.

"Galatasaray beni Avrupa çapında oyuncu yaptı"

Takımın önemli yıldızlarından Burak Yılmaz, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Yılmaz'ın şunları söyledi:

"Her yerde şansını kullanmış ve başaramamış bir Burak Yılmaz'a Şenol Güneş, güvendi ve beni Türk futboluna kazandırdı. Galatasaray ise, beni Avrupa çapında bir oyuncu yaptı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ’den de ekmek yedim. Emeklerini görmezden gelemem. Harika bir kariyerim oldu, başarının en üst noktalarını gördüm. O zamanlar şimdiki aklım olsaydı en azından Beşiktaş'tan gönderilmezdim diye düşünüyorum."

Yılmaz, Türkiye'de uygulanan yabancı sınırlamasına ilişkin olarak ise, "Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi? Yabancı sınırı olmasın diyorsanız o zaman 'neden genç futbolcu çıkmıyor, neden Milli Takım başarılı olamıyor' dememelisiniz. Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok ama sen o seviyeye gel, sende de olmasın" ifadelerini kullandı.