Gündem

BUPAR Araştırma'dan seçim anketi: Millet İttifakı’na destek yüzde 55

17 Ocak 2023 06:54

BUPAR'ın, “Bugün seçim olsa hangi ittifakın oyu artar” sorusuna, "yüzde 60,5 Millet İttifakı, yüzde 30,5 Cumhur İttifakı" yanıtı verildi. "Hiçbiri artmaz" diyenlerin oranı, yüzde 9 oldu. "Bugün iki aday ile cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa hangi ittifak kazanır" sorusunu ise katılımcılar, "yüzde 55,5 Millet İttifakı, yüzde 38,5 Cumhur İttifakı kazanır" diye yanıtlandı.

BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Samsun, Diyarbakır’ı kapsayan kapsamlı bir anket yayımlandı. 5 Ocak-15 Ocak 2023 arasında yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette, bin 500 kişiyle görüşüldü.

İki adaylı seçimde Millet İttifakı’na destek yüzde 55

“Bugün iki aday ile cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa hangi ittifak kazanır” sorusunu yurttaşlar, şöyle yanıtladı:
"Millet İttifakı kazanır: Yüzde 55.5,
Cumhur İttifakı kazanır: Yüzde 38.5,
Kararsız-adaya bağlı: Yüzde 6."

Halk, "EYT, asgari ücrete zam, konut kredisi" uygulamalarına nasıl bakıyor?

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), asgari ücrete zam, konut kredisi gibi kararları nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna verilen yanıtlar ise şöyle oldu:
"Seçime yönelik bir politikadır: Yüzde 50.5,
Ülke koşullarının gereğidir: 43.5,
Fikir belirtmeyenler: Yüzde 6."

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin başkanı Erdal Akaltun, Cumhur İttifakı’nın son dönemdeki icraatlarıyla ilgili, “Cumhur İttifakı’nın son aylarda yapmış olduğu bazı icraatlar, vatandaşların yarısı tarafından yaşanan sorunlara çözüm bulma çabası olarak nitelendirilirken diğer yarısı  bu kararları seçim yatırımı olarak yorumlamıştır. Bu kararlar vatandaş tarafından doğru bulunmuştur ancak bu kararların seçim yaklaşınca gündeme gelmesi seçim yatırımı algısını artırmıştır” dedi.