Spor

Bulls forveti DeRozan'ın kızı çığlıklarıyla rakibi çıldırttı; Raptors yüzde 50'yle serbest atış kullanıp elendi

14 Nisan 2023 10:45

T24 Dış Haberler

NBA'de çarşamba oynanan play-in karşılaşmasında Chicago Bulls, Toronto Raptors'ın serbest atış çizgisindeki kötü performansı sayesinde play-off'a kaldı. Birçok kişi, Raptors'ın yenilgisinde Bulls forveti DeMar DeRozan'ın kızının konsantrasyon bozmak için attığı çığlıklar olabileceğini savunuyor. 

Raptors, Bulls'a 109-105 kaybettiği karşılaşmasında yüzde 50 başarı oranıyla serbest atış kullandı (18-36). Raptors'ın sezonunun en kötüsü olan bu oran, Bulls'un 19 puan geriden gelip kazanmasında önemli rol oynadı. 

Kameralar, Raptors'ın evi Scotiabank Arena'da oynanan karşılaşmada Toronto ekibi her çizgiye geldiğinde DeRozan'ın kızı Diar DeRozan'ın çok yüksek sesle çığlık attığını görüntüledi. Birçok kişi, bunun Raptors oyuncularının konsantrasyonunu bozduğunu savundu.

Gazeteci KC Johnson, stadın aksi tarafında oturmasına rağmen DeRozan her bağırdığında ''yanında oturuyormuş gibi'' duyduğunu ifade etti.

DeRozan kazandıkları maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''O viral oldu. Tam anlamamıştım. Her serbest atış kaçırıldığında sesi duyup, 'O bağıran benim kızım mı?' diye düşündüm'' ifadelerini kullandı.

DeRozan, kızının okula gitmesi gerekeceği için Miami Heat'le oynayacakları ilk play-off maçına gelemeyeceğini söyledi.

Toronto Raptors forveti Scottie Barnes maçtan sonra çığlıklarla ilgili, ''36'da 18 attık, o yüzden bir etkisi olmuş. İyi iş çıkardı'' diye konuştu.