Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ramazanın ilk gününde başkent Sofya'da iftar programı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Radev'in ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Kültür Bakanı Marian Baçev, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, ülkedeki başlıca dinlerin ruhani liderleri, Sofya'da görev yapan büyükelçiler, bilim insanları ve basın mensupları katıldı.
Radev, burada yaptığı açıklamada, iftarın, farklı din ve nesillere ait insanları bir araya getiren önemli ve derin anlamlı bir gelenek olduğunu belirterek, "Ramazan ayı, inançlı insanlara sabır, merhamet, cömertlik ve hoşgörü öğretir." diye konuştu.
"Dedelerimiz, velilerimiz bizlere olağanüstü değerli bir vasiyet bırakmıştır." diyen Radev, "Onlar birbirimizi tanıma, bir arada olma ve sohbet edebilmemizin ne kadar önemli olduğunu bizlere öğretmiş bulunuyor. Karşılıklı anlayış ve saygı zaman içerisinde asla değişmez iki değer olup, zor dönemlerde bile huzurlu yaşamamızı sağlar." ifadesini kullandı.
Başmüftü Haci de her ramazan iftar programı düzenleyen Radev'in nazik ev sahipliğiyle güzel geleneği sürdürdüğünü söyledi.
"Etnisitesi, dini ne olursa olsun, burada bir araya gelen tüm dost ve tanıdıklarımızla aynı ekmeği paylaşarak büyük mutlulukla beraberliğimizi yaşayabiliyoruz." diyen Haci, insanların Bulgaristan'da asırlar boyunca hep birlikte yaşadığını dile getirdi.
Haci, "Dini inanç, insani değerlerin temelinde yer alıyor. O değerler olmazsa, bizler de var olamayız." şeklinde konuştu. (AA)