Gündem

Bülent Uygun'a suçlama: Mafyatik isimlerle evlerimi aldı

29 Kasım 2023 08:16

"Milli Emlak Genel Müdürü'nün akrabasıyım" diyerek teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca liralık vurguna imza atarak sırra kadem basan Ulaş Birihan'ın eşi Derya Birihan, Bülent Uygun'un kapısına mafyatik isimler gönderdiğini iddia etti. 

Sabah gazetesinin haberine göre; televizyon kanallarında kendisini DNA uzmanı olarak tanıtıp yayınlara katılan Ulaş Birihan, "Milli Emlak Genel Müdürü'nün akrabasıyım" diyerek kelepir arsa vaadiyle Bülent Uygun ve arkadaşlarını yaklaşık 2,5 milyon lira dolandırıp sırra kadem basmış, hakkında 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı belirlenmişti.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya hakkında yakalama kararı bulunan Ulaş Birihan katılmazken, kritik bir tanık olan eşi Derya Birihan ifade verdi.

"Tapuları Bülent Uygun'a devrettim"

Bir gün eşinin panik halinde eve geldiğini ve kendisini Ataşehir'de bir kafeye götürdüğünü söyleyen, "İsminin Bülent Uygun olduğunu öğrendiğim bir kişi ve yanında arkadaşı vardı. Uygun, eşimle ortak bir iş yaptığını ve zarar ettiklerini söyledi. 'Senin adına iki daire var, onları verirsen borcunuz kapanır' dedi. Ben de tapuları Bülent Uygun'a devrettim" dedi.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra mafyatik bir ismin kendisine geldiğini anlatan Birihan, "Borcunuz kaldı. 'Senin Avcılar'da bir dairen daha varmış, onu da vereceksin' dedi. Eve gelip gidiyorlardı, çocuklarımla tehdit ediyorlardı.

'Daha ne borcu' dedim, daireyi vermeyeceğimi söyledim. Aradan birkaç ay geçti. Baş edemeyeceğimi ve canımızdan olacağımızı düşününce Avcılar'daki daireyi de verdim" dedi.

Eşinin Bülent Uygun'u dolandırdığını bilmediğini de ileri süren Birihan, "Bülent Uygun bana eşimle ortak iş yaptıklarını, zarar ettiklerini söyledi. Eşimin kendisini dolandırdığını söylemedi. Söyleseydi ben o daireleri vermezdim.

'Şikayetçi ol, hakkını ara, cezasını çeksin' derdim. O gün kendisiyle aynı masada otururken yan masada başka bir kişi vardı, o da sürekli beni izliyordu. Daireyi vermeseydim büyük ihtimalle bana zarar verecekti" diye konuştu.