Politika

Bülent Turan: Erdoğan olmadan bir hiçiz, Erdoğan'la beraber yürürsek kıymetimiz var, vekillerimizin hepsi aynı kanaatte

“İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı, biz hediye ettik”

16 Eylül 2019 01:19

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AKP'deki istifaların parti içerisinde dayanışmayı artırdığını iddia etti. "AKP’nin birçok dönemde benzer dönemler geçirdiği ve partiden ayrılanların amacının “Erdoğansız bir AKP” olduğunu" savunan Turan, “Erdoğansız Bülent Turan, Çanakkale’de bir hiçtir. Erdoğan'la yürürsek kıymetimiz var. Bizim vekillerimizin hepsi de aynı kanaatte” ifadesini kullandı. 

Bülent Turan, “İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı biz hediye ettik tabiri caiz ise” dedi. “Bir daha İmamoğlu’nun İstanbul kazanma ihtimali yok. Yeni dönemde İstanbul tekrar AK Parti’nin olacaktır" iddiasında bulundu. 

"Arınç'ın çıkışlarını tasvip etmiyorum"

Habertürk televizyonunda Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Bülent Turan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Arınç'ın son dönemde çıkışları oldu tasvip etmiyorum. Ben üzüldüm. Keşke olmasaydı. Ahmet Türk meseleleri ile görüşüm değişmedi. Çanakkale'de muazzam işler yaptık. Benim için halk kıymetlidir. 

Türkiye'nin tüm insanını anlamak, idare etmek bizim görevimiz. Ama AK Parti 17 yıldır birinci parti. Hala biz varız. İnsan güven ister. Çok kültürlü partiyiz. İnsanlar partimizin duruşunun belli olduğunu gördü. Derdim ne Ahmet Türk ne de Bülent Arınç. Partimin politikası. HDP'ye bu millet bir kredi verdi. HDP, seçmenden aldığı gücü Kandil ile paylaşıyor. Ahmet Türk, Kandil'in eş başkan atamasına rıza gösteren insan.

AKP'deki istifalar

AK Parti kendi geleneklerini güncelleyen parti. AK Parti, kuruluş felsefesinden asla vazgeçmedi. Biz bir üyemizin istifasını bile üzüntüyle karşılarız. Keşke Davutoğlu, keşke o vakfın başkanlığında olup hizmet etseydi. İstifa etmesi başka mesele. Partiden ayrılan isimler son seçimde aday adayıydılar. Tabi ki 17 yılın içinde hatalar olmuştur.

"Ortak akıldan bahseden Davutoğlu, dört danışmanıyla Türkiye'yi idare etmeye çalışıyordu"

“Ahmet Davutoğlu şimdilerde ortak akıldan bahsediyor ama Başbakanken 4 danışmanıyla tüm Türkiye’yi idare etmeye çalışıyordu. Sayın Davutoğlu'nun döneminde arkadaşlarımız Türkiye'yi yönetmeye talipti.

Ben 17 Aralık'ta da milletvekiliydim. 15 Temmuz gördük. FETÖ'cü olan 15-20 milletvekili gitti biz daha da kenetlendik. Benim hiçbir endişem yok. Halkımız bize 'Erdoğan'la olun' diye oy verdi. Ben biliyorum ki Erdoğan'sız Bülent Turan Çanakkale'de bir hiçtir. Erdoğan'la yürürsek kıymetimiz var. Bizim vekillerimizin hepsi de aynı kanaatte.

Yeni kurulacak partilere hiçbir şans vermiyorum. Halkın talepleri değişiyor, AK Parti bunu okumalı."

“İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı biz hediye ettik”

“İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı biz hediye ettik tabiri caiz ise” dedi. “Bir daha İmamoğlu’nun İstanbul kazanma ihtimali yok. Yeni dönemde İstanbul tekrar AK Parti’nin olacaktır.

Turan ve Arınç arasında Ahmet Türk gerilimi

Arınç, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten hemen sonra görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Ahmet Türk için, “Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir" dedi.

Arınç’ın bu sözlerine tepki, ilginç bir biçimde AKP’den geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz" yorumunu yaptı.