Politika

Buldan: İğrenç tacizi tüm dünya gördü, Emniyet tacizciyi korudu

"Türkiye Cumhuriyeti, tecrit Cumhuriyeti’ne dönüştürüldü"

19 Şubat 2019 14:27

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Pervin Buldan, üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğramasıyla ilgili olarak “Mide bulandırıcı tacizi bütün dünya gördü. Devlet bu iğrenç saldırıya sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Bu cesareti onları mevcut iktidar veriyor. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği budur” dedi.

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Leyla Güven 104 gündür açlık grevinde"

Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu belirten Buldan, “Bir yanda halklara nefes aldırmayan faşizm bir yanda da ülkeye nefes aldıracak güçlü bir demokrasi seçeneği var. Bir yanda karanlık var diğer tarafta aydınlık var. Leyla bu karanlığı dağıtmak için 104 gündür açlık grevinde” dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti, tecrit Cumhuriyeti’ne dönüştürüldü"

“Türkiye Cumhuriyeti, bir tecrit devletine, tecrit Cumhuriyeti’ne dönüştürüldü” diyen Buldan, sözlerine şöyle devam etti: “Açlık grevleri zalimlerin kurduğu tecrit sistemi ve faşizme dur demek için yapılan bir müdahaledir. Tarihi bir direniştir. Tecride dayanan İmralı sistemi bugün tam 20’nci yılında. Bu sistemin özü bir kişiye uygulanan tecrit değildir, barışı özgürlükleri adaleti emeği esas alan demokratik cumhuriyet seçeneğini engellemek için kuruldu. Hukuku dışlamaya dayalı bir yönetim biçimi karşımıza çıkmaktadır. Demokratik hak ve özgürlüklere, demokratik siyasete parlamentonun iradesine darbe yapıldıysa ülke yarı açık cezaevine dönüştürüldüyse bunun ardında yatan tecrit sistemidir. Tecrit faşizmi ayakta tutmak için oluşturulan bir sistemdir. Tecrit sistemi toplumu demokrasiyi barış planlarını çökertme planıdır.”

"Bizler Kenan Evren’lerden, Esat Oktay’lardan, Ağar’lardan, Çiller’lerden korkmadık"

Eylemler sırasında 1 HDP milletvekili için 10 bin polisin görevlendirildiğini söyleyen Buldan, “Siz zannediyor musunuz ki bizim bir vekilimiz talimatla çalışan zırhların karşısında duracaklar, geri adım atacaklar. Asla durmayacaklar, asla geri adım atmayacaklar, asla diz çökmeyecekler. Bizler Kenan Evren’lerden, Esat Oktay’lardan, Ağar’lardan, Çiller’lerden korkmadık, sizden de korkmayacağız” şeklinde konuştu.

"Mide bulandırıcı iğrenç tacizi tüm dünya gördü"

Buldan, üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğramasıyla ilgili olarak “Ankara’daki gözaltılar sırasında devletin üniformalı bir polisinin zorla gözaltına aldığı öğrenci Merve Demirel arkadaşımıza başkentin göbeğinde yaptığı mide bulandırıcı iğrenç tacizi tüm dünya gördü. Toplumun güvenliğini alması, kadını tacize ve cinsel saldırıya karşı koruması gereken Emniyet, bu iğrenç saldırıya sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Peki, kimden güç alıyorlar? Elbetteki iktidardan güç alıyorlar, bu cesareti onlara şu andaki iktidar veriyor” şeklinde konuştu.

"Bir beka sorunu varsa eğer, bunu yaratan sizsiniz!"

Buldan, Cumhur İttifakı’nın beka sorunu açıklamasına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Biz de buradan soruyoruz: Patatesin, soğanın fiyatını HDP mi arttırdı? Halkı pazar kuyruklarına HDP mi mahkûm etti? Ekonomik krizi HDP mi yarattı? Türkiye’yi Suriye bataklığına HDP mi çekti? Ülkeyi IMF’ye muhtaç hale HDP mi getirdi? Halka hesap vermeleri gerekirken çıkıp akşam sabah yalanlara algı operasyonu başlattılar ve bunu sürdürüyorlar. Utanmadan 6 milyon seçmeni terörist olarak gösteriyorlar! Hakaret ettiğiniz bu halktan yarın hangi yüzle oy isteyeceksiniz gerçekten merak ediyoruz. Herkesi bu ülkede terörist ilan edip sonra oy isterseniz o insanlar gereken cevabı size verecektir.

Neymiş devletin bekasıymış. Bir beka sorunu varsa eğer, bunu yaratan sizsiniz! Ülkeyi uçurumun kenarına getiren, içeride ve dışarıda krizlerin içine sürükleyen sizin iktidarınızdır! 16 yıldır bu ülkeyi siz yönetmiyor musunuz? Beka sorunu varsa bu sizin eserinizdir. O halde derhal çekilmeniz, istifa etmeniz gerekmez mi?"