Ekonomi

Buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı

05 Haziran 2022 17:01

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday alım fiyatını ton başına 7 bin 50 lira, arpa alım fiyatını ise 6 bin lira olarak açıkladı.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da yapılan 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Üreticilere TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklıyorum. TMO sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım, bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır. Ofisimizin arpa alım fiyatı ton başına 5 bin 500 lira alım, 500 prim olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticiler yararlanabilecektir. TMO fiyatı referans fiyat olacak farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecektir.”

TIKLAYIN | Erdoğan: Seçimlere bir yıl kala böyle bir tabloyla karşı karşıya olmamız işimizi elbette biraz daha zorlaştırıyor

 


Aykut Küçükkaya'dan Ahmet Şık'ın 'muhbir' iddiasına yanıt: Bir siyasi lideri mezhebiyle gündeme getiren kişi, yalanıyla yalnızlaşmaya mahkûmdur

Kılıçdaroğlu: Altı lider Türkiye’ye huzuru getirecek

CHP’li Özcan, TÜRKEN Vakfı belgelerini paylaştı: "Suudi Arabistan'daki bankadan neden 35 milyon dolarlık kredi aldınız?"

Putin: Ukrayna'ya silah tedariğinin amacı silahlı çatışmayı mümkün olduğunca uzatmak

Osman Kavala: Gezi davasının da ağaçların sökülmesine benzer bir etki yarattığına inanıyorum

Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti!

TÜİK yayımlamayı bırakmıştı; ENAG Kurucusu Veysel Ulusoy: Madde sepetindeki değişimleri halka sunacağız

Sabah başyazarı: AK Parti kampına katılanların kahvaltı ya da yemek masasında fotoğraflarının çekilmesi yasaklanmış

Yeni Akit gazetesi Gülşen’i hedef aldı, vücudunu blurladı: “Ahlaksız, Bu kadın iyice raydan çıktı”
" />