Gündem

"Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacısı akademisyene 2 yıl 6 ay hapis cezası veren hâkim: Bir bayana tecavüz etmek ifade özgürlüğü müdür?

Noemi Levy, istinaf mahkemesinin kararı onaması halinde cezaevine girecek

14 Haziran 2019 00:48

Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı yayınlanan “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi imzacılarından Noemi Levy, bugün 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Noemi Levy, bugün 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hâkimden garip itiraz

Levy duruşmada mütalaayı bildiğini ve savunmasının aynı olduğunu söylerken, avukatı ise “Anayasa Mahkemesi Ayşe Çelik davasında hızla karar verdi. BAK başvurularını birleştirdi. Alacağı kararı beklememiz gerekiyor” dedi.

Hakim, AYM kararının beklenmesini reddederken, Levy’nin avukatı bir beraat kararını örnek gösterdi. Hakim bu sırada avukatın sözünü keserek “O beraat o mahkemenin ayıbı. Terör örgütünü övmek ifade özgürlüğü mü? Bir bayana tecavüz etmek ifade özgürlüğü müdür? Yani şurada bir kadına tecavüz edilse bunu savunabilir misiniz?” dedi.

2 yıl üzerindeki cezalarda hükmün açıklanması geriye bırakılmıyor veya ceza ertelenmiyor. İstinaf mahkemesinin onaylaması hâlinde Levy cezaevine girecek.