Dünya
Deutsche Welle

Brüksel'de üçlü görüşmelere devam kararı

"Türkiye'nin hem İsveç hem de Finlandiya'nın bu anlaşma çerçevesinde somut adımlar attığını kabul ettiğini görüyoruz, bu da iyi bir işaret"

10 Mart 2023 09:33

Türkiye, İsveç ve Finlandiya tarafından iki İskandinav ülkesinin NATO üyeliği başvurusu kapsamında "Üçlü Muhtıra" çerçevesinde kurulan, ancak Türk hükümetince ocak ayında askıya alınan, "Daimi Ortak Mekanizma" toplantısına yaklaşık iki aylık bir aranın ardından perşembe günü Brüksel'deki NATO karargâhında devam edildi. Böylece Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki Daimi Ortak Mekanizma toplantısının üçüncüsü gerçekleştirilmiş oldu. Üç ülkeden müzakerecilerin katıldığı toplantıda, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de hazır bulundu.

Görüşmelerden sonra NATO karargâhında düzenlenen basın toplantısında konuşan İsveçli Başmüzakereci Oscar Stenstrom, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım başvuruları konusunda Ankara'nın endişelerini gidermek için somut adımlar attığını kabul ettiğini belirterek, "Türkiye'nin hem İsveç hem de Finlandiya'nın bu anlaşma çerçevesinde somut adımlar attığını kabul ettiğini görüyoruz, bu da iyi bir işaret" dedi.

"İleriye doğru küçük bir adım atıldı" diye konuşan Stenstrom, üçlü görüşmelere devam edileceğini, ancak bir sonraki görüşme için henüz tarih belirlenmediğini kaydetti.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle