Dünya

British Museum'daki eserleri çalan müze küratörünün değerli bir Roma taşını eBay'de 40 sterline satışa çıkardığı ortaya çıktı

eBay'de 40 sterline satışa çıkarılan eserin gerçek değerinin 25 bin ila 50 bin sterlin arasında olduğu söyleniyor

18 Ağustos 2023 13:34

British Museum'ın 50 bin 000 sterlin değerindeki çalıntı eserlerinin eBay'de sadece 40 sterline satıldığı ortaya çıktı.

The Telegraph'ın haberine göre müzenin, koleksiyonundaki 8 milyon parçanın tamamını kataloglamaması failin hırsızlık yapmasını kolaylaştırdı.

eBay'de akik Roma taşı parçası olarak listelenen bir öğenin başlangıç teklifinin 40 sterlin olduğunu gösteren ekran görüntüsü

Telegraph haberinde Oniks taşından yapılmış Roma dönemine ait bir mücevher parçasının 2016'da eBay'de en az 40 Sterlin değerle satışa sunulduğu ancak ilgi görmediği ifade edildi. Bir satıcı eserin gerçek değerinin 25 bin ila 50 bin sterlin arasında olduğunu söyledi.

Müzenin başkanı olan eski Maliye Bakanı George Osborne, hangi eserlerin çalındığını, bunların nasıl geri getirilebileceğini ve gelecekte alınacak önlemleri belirlemek üzere bağımsız bir inceleme başlattı.

Britanya'nın ve dünyanın önemli müzelerinden British Museum'un depolarındaki birçok eserin kaybolduğu, çalındığı veya zarar gördüğü; bu sebeple bir personelin görevden alındığı duyurulmuştu. Olay nedeniyle görevden alınan personelin 35 yıldır müzede çalışan ve Yunan eserleri konusunda dünya çapında uzmanlardan biri olan 56 yaşındaki küratör Peter John Higgs olduğu ortaya çıkmıştı.