Dünya

"Britanya yüzde 35 ihtimalle AB'den anlaşmasız ayrılacak"

Reuters, ekonomistlere Britanya'nın AB'den ayrılmasına yönelik tahminlerini sordu

10 Eylül 2019 08:14

T24 Dış haberler

Reuters'ın ekonomistlerle gerçekleştirdiği bir anket, parlamentonun engelleme çabalarına rağmen Britanya'nın Avrupa Birliği'nden anlaşmasız ayrılacağına dair yüzde 35'lik bir ihtimal düşünüldüğünü ortaya koydu. Aynı zamanda ankete katılan ekonomistlerin çoğu Brexit'in ertelenebileceğini düşünüyor.

Anlaşmasız Brexit'in gerçekleşme ihtimalinin yüzde 35 çıktığı Reuters anketine katılan ekonomistlerin çoğu Avrupa ve Britanya'nın eninde sonunda serbest ticaret anlaşması konusunda uzlaşacağını düşünüyor. Öte yandan bir grup da anlaşmasız ayrılığın ardından ticaret Dünya Ticaret Örgütü kuralları altında gerçekleşeceğini düşünürken üçüncü çıkan sonuç da Britanya'nın Avrupa Ekonomik Bölgesi'nde kalmaya devam edeceğini öngörüyor. Anketteki dördüncü çıkan sonuç ise Brexit'in iptal edilmesi yönünde. 

Ankete katılan 35 ekonomistten 3'ü dışında hepsi Brexit'in 31 Ekim'den sonra bir tarihe erteleneceğini, yeni tarihin de tahmini olarak Ocak ayı olacağını düşünüyor. 

Dün kraliçenin de onaylamasıyla anlaşmasız brexit’i engelleyen tasarı yasalaştı. 31 Ekim’e kadar Brüksel ile Londra Avam Kamarası’nın onaylayacağı bir anlaşma üretemezse Brexit tarihi bir kez daha ertelenecek.