Dünya

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in cenazesi St. George Şapeli’nde defnedildi

Kraliçe Elizabeth'in resmi cenaze töreni Londra'da gerçekleştirildi

20 Eylül 2022 00:25

Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdârı Kraliçe II. Elizabeth'in naaşı, Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedildi. 

Kraliyet Ailesi'ne ait internet sitesinde yapılan açıklamada; "Kraliçe, eşi Edinburgh Dükü Philip’in yanına Kral 6. George Anıt Şapeli'ne defnedildi" ifadelerine yer verildi.

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in defin işlemi, akşam yapılan küçük bir özel törenle St. George Şapeli'nde yapıldı. Tören, basına ve halka kapalı gerçekleştirildi.

Kraliçe'nin mezar taşına "ELIZABETH II 1926-2022" yazıldı.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni, Westminster Kilisesi'nde gerçekleştirildi

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze töreni Londra'da gerçekleştirildi. Londra’daki Westminster Kilisesi’nde düzenlenen törene Kraliyet ailesi ve İngiliz siyasetçilerinin yanı sıra dünya liderleri de katıldı.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in tabutu günlerdir ziyaretçilerin veda etmeleri için bekletildiği Westminster Salonu’ndan Westminster Kilisesi’ne götürüldü. 

Dünyanın birçok yerinden gelen devlet başkanları, Kraliyet Ailesi’ne Kraliçe’nin hayatını ve hizmetlerini andıkları törende eşlik etti. Üst düzey İngiliz siyasetçiler ve eski Britanya başbakanları da törendeydi.  

TIKLAYIN: Britanya'nın büyük vedası: Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni, Westminster Kilisesi'nde gerçekleştirildi