Dünya

Britanya İçişleri Bakanı, bir kez daha Filistin yürüyüşlerini hedef aldı: Kuzey İrlanda'dan alışık olduğumuz bazı grupların üstünlük iddiası

Braverman, "Bu yürüyüşlerin sadece Gazze için bir yardım çığlığı olduğunu inanmıyorum" dedi

09 Kasım 2023 09:01

T24 Dış Haberler

Britanya İçişleri Bakanı Suella Braverman, The Times gazetesi için kaleme aldığı makalede Filistin yanlısı protestocuları bir kez daha "nefret yürüyüşçüleri" olarak tanımladı. Braverman bu kez daha da ileri giderek "Bu yürüyüşler, Kuzey İrlanda'da görmeye alışık olduğumuz türden bazı grupların -özellikle de İslamcıların- bir üstünlük iddiasıdır" ifadelerini kullandı. 

Britanya İçişleri Bakanı Bravermen, Londra'daki kitlesel Filistin'e destek yürüyüşlerini hedef almaya devam ediyor. Braverman, "Bu yürüyüşlerin sadece Gazze için bir yardım çığlığı olduğunu inanmıyorum" dedi ve "Bu yürüyüşler, Kuzey İrlanda'da görmeye alışık olduğumuz türden bazı grupların -özellikle de İslamcıların- bir üstünlük iddiasıdır" ifadelerini kullandı. 

Braverman, "Ayrıca, Cumartesi günkü yürüyüşü düzenleyen gruplardan bazılarının Hamas da dahil olmak üzere terörist gruplarla bağlantıları olduğuna dair haberler de rahatsız edici bir şekilde Ulster'i anımsatıyor" dedi. 

The Times makalesinde Braverman ayrıca polis teşkilatı MET'e de seslendi. Braverman, "Saldırganlık yapan sağcı ve milliyetçi protestoculara haklı olarak sert bir karşılık verilirken, neredeyse aynı davranışları sergileyen Filistin yanlısı kalabalıklar, açıkça yasaları ihlal etseler bile büyük ölçüde görmezden geliniyor?" diye sordu. 

Protestoların "eşit bir şekilde" denetlenmesi çağrısında bulunan İçişleri Bakanı, COVID salgını sırasında Black Lives Matter protestolarına neden izin verildiğini, buna karşın "tecrit karşıtlarına asayiş polisi tarafından göz açtırılmadığını" da sorguladı.