Dünya

Britanya'dan İstanbul'a geldi, brezilya poposu ameliyatından sonra hayatını kaybetti: Parayı iade edip kardeşine dönüş bileti almışlar

Britanya Dışişleri Bakanlığı, 2019'dan bu yana 28 İngiliz vatandaşının Türkiye'de estetik ameliyat olduktan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı

19 Ağustos 2024 10:35

T24 Dış Haberler

İki çocuk annesi 38 yaşındaki İngiliz Kaydell Brown, Türkiye'de yaptırdığı estetik ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Brown, Brezilyo poposu, karın germe ve meme estetiği için 5 bin 400 pound ödedi. 

Britanya merkezli The Daily Mirror'ın haberine göre; aynı ameliyatı olacak olan 40 yaşındaki kız kardeşi Leanne, İstanbul'daki kliniği “kapatılması gereken bir kasap dükkânı” olarak nitelendirdi. 

Britanya Dışişleri Bakanlığı, 2019'dan bu yana 28 İngiliz vatandaşının Türkiye'de estetik ameliyat olduktan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Henüz 38 yaşına yeni basmış olan Kaydell Brown, İstanbul'a "mommy mot" adı verilen uygulama için gelmişti. Doğum yapmış kadınlara yönelik estetik ameliyatlar dizisi içeren bu uygulamada mide, bel, kalça ve meme müdahaleleri bulunuyor. Brown'ın operasyonları da Brezilya tipi popo kaldırma, karın germe ve meme ameliyatını içeriyordu.

Kız kardeşler, İstanbul'daki klinikte aynı ameliyatı olmaya karar verdi ve uçuş ve konaklama için gereken 5 bin 400 poundu biriktirmek için çok çalıştı. Eğer Britanya'da aynı ameliyatı olsalardı. 15 bin pound tutacaktı. 

Para iadesi yapıp uçak bileti almışlar, cesedi görmesine izin verilmemiş

Sabahın erken saatlerinde gittikleri "ClinicExpert" adlı klinikte 10 saat bekledikten sonra Kaydell Brown, ameliyata alındı. Aynı cerrah tarafından bir sonraki ameliyata alınacak olan Leanne, sağlık görevlileri tarafından kız kardeşinin istirahat odasında öldüğü konusunda bilgilendirildi. Personel, ameliyattan sonra Kaydell'i uyandırmaya çalıştıklarını ve bir miktar yağın akciğerlerine gitmiş olabileceğini söyledi.

Leanne, kardeşinin ölüm haberini nasıl aldığını şöyle anlattı:

“Sabah 9.30 gibi ameliyata girdi ve bu onu son görüşüm oldu. O akşam bana onun başaramadığını söylediler. Buna inanamadım. Hala bir odada onun geri dönmesini bekliyordum. Birkaç kez ne kadar kalacağını sordum ve onlar da 'geliyor' deyip durdular. Sonra kapı çalındı ve içeri üç kişi girdi ve 'Bizimle gelebilir misiniz lütfen' dediler. 'Ameliyatla ilgili komplikasyonlar olduğunu biliyorsunuz' demeye başladılar ve ben de 'Kız kardeşim öldü mü?' diye sordum. O da 'Üzgünüm ama evet' dedi. “Bana bir zarf uzattılar ve 'Bu senin paran, bu kız kardeşinin parası ve bu da senin uçuşun' dediler.”

Leanne kız kardeşinin cesedini görmesine izin verilmediğini söyledi. 

Kaydell'in ayak bileğini kırdığı için çok kilo aldığını ve ameliyatın "hayatını yoluna koyacağını" umduğunu aktaran Leane, kliniğin kapatılması gerektiğini söyledi. 

Soruşturma başlatıldı

Kaydell'in cesedi üç gün sonra kalbinin bir kısmı kayıp olarak Britanya'ya götürüldü. Burada bir patolog Kaydell'in bazı vücut dokularını inceledi ve cuma günü Sheffield'de ölümle ilgili bir soruşturma açıldı.

Sorgu yargıcı Marilyn Whittle, “Ölümle ilgili soruşturmalarımız devam ediyor. Daha fazla bilgiye ihtiyacımız var" dedi. 

Kaydell'in 26 Mart'taki ölümünün kan dolaşımındaki yağın akciğerlerine gitmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.