Dünya

Britanya'da Prens Harry-Meghan Markle belgeseli tepki çekti: "Kraliçe'nin anısına saygısızlık", "Kraliyet sirki"

Prens Harry ve Meghan Markle'ın belgeseli Netflix'te yayınlandı

09 Aralık 2022 08:32

T24 Dış Haberler

Britanya basınının gündeminde, Netflix’te yayınlanan ilk üç bölümüyle kraliyet ailesi için ses getiren Sussex çifti Prens Harry ve Meghan Markle’ın belgeseli yer aldı. İlk bölümde ikilinin aşk hikâyesi, gördükleri medya baskısı gibi sorunların ele alındığı belgeselde kraliyet ailesindeki ırkçılığa da işaret edilirken Britanya medyasında çifte tepkili manşetler atıldı. 

Hemen hemen bütün Britanya medyası ilk sayfasına Prens Harry ve Meghan Markle’ın Netflix belgeseline yönelik tepkileri taşıdı. The Guardian gazetesi televizyon eleştirmedi Lucy Mangan’ın yazısına yer verdi. Mangan, serinin, “kahvaltıdan kaldıracak kadar rahatsız edici” olduğu görüşünü paylaştı. The Guardian manşetinde, “Yenilenmiş çılgınlık ancak hikâye aynı kalıyor” ifadeleri yer aldı.

Prens Harry ve Meghan Markle çiftine başından beri tepkili olan tabloid gazete The Daily Mail, çiftin, “kraliyet ailesini alaşağı etmeyi planladığını” söyleyen görüşleri paylaşarak belgeseli, “Kraliçe’nin mirasına saldırı” olarak niteledi.

The Telegraph gazetesi de benzer bir ton kullanarak Netflix belgeselinin Kraliçe’nin mirasını hedef aldığını aktardı. The Telegraph, belgeseli kınayan ve hatalarla dolu olduğunu söyleyen kraliyet kaynaklarına yer verdi.

The Times gazetesine konuşan bir kaynak ise belgeseli, “pembe diziye” benzetirken, “Saray ve Netflix, Sussex’lerin pembe dizisi konusunda çatışıyor” manşetini attı.

Daily Mirror gazetesi, başlıkta, “Kraliyet sirki” ifadesine yer verirken Prens Harry ve Meghan Markle çiftini, “sıradan insanlar geçim derdiyle uğraşırken saraya savaş başlatmakla” suçladı.