Dünya

Britanya'da cezaevinden firar eden terör şüphelisi Daniel Halife, Londra'da yakalandı

Halife'nin çalıştığı cezaevi mutfağından aşçı üniforması ile çıkmayı başardığı ve kendisini teslimat kamyonunun altına bağlayarak cezaevi dışına çıktığı biliniyordu

09 Eylül 2023 14:35

T24 Dış Haberler

Britanya'da, İran için bilgi toplamaya çalışmak da dahil terör yasası kapsamına giren bir dizi suçlamadan tutuklu bulunduğu Londra Wandsworth Cezaevi'nden firar eden Daniel Abid Halife yakalandı. 

Daha önce İngiliz ordusunda askerlik yapan 21 yaşındaki Daniel Abid Halife, geçtiğimiz Çarşamba sabahı tutuklu bulunduğu Wandsworth Cezaevi'nden firar etti. Halife'nin çalıştığı cezaevi mutfağından aşçı üniforması ile çıkmayı başardığı ve kendisini teslimat kamyonunun altına bağlayarak cezaevi dışına çıktığı biliniyordu. 

TIKLAYIN | İngiltere'de İran ajanlığıyla suçlanan eski asker Daniel Abid Halife cezaevinden kaçtı

Halife bugün, Londra'nın batısındaki Chiswick'te yakalandı. Güney ve Batı Londra'da günlerce süren aramaların ardından Chiswick. bölgesi polis aramalarının odak noktası haline gelmişti. 

Metropolitan polisi, bu sabah saat 11.00'den hemen önce Halife'nin yakalandığını duyurdu. Polis ayrıca Halife'nin gözaltında olduğunu doğruladı. 

Başbakan Rishi Sunak'tan açıklama

Başbakan Rishi Sunak, Daniel Halife'nin tutuklanmasından "çok memnun" olduğunu söyleyerek polis memurlarını tebrik etti.

Delhi'deki G20 zirvesinde konuşan Başbakan şunları söyledi:

"Haberlerden çok memnunum ve polis memurlarına son birkaç gündeki muhteşem çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, aynı zamanda muazzam bir destekle öne çıkan kamuoyuna da teşekkür ediyorum"