Dünya

Britanya'da başbakan adayları canlı yayında tartışırken sunucu aniden bayıldı

Truss ve Sunak'ın karşı karşıya geldiği yayın devam etmedi

27 Temmuz 2022 08:13

T24 Dış Haberler

Britanya'da Muhafazakar Parti liderliği ve Başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss ve eski Maliye Bakanı Rishi Sunak arasındaki canlı yayın tartışması; sunucu Kate McCann'in bayılması sonucunda yarıda kesildi. 

Sunak ve Truss, canlı yayın sırasında vergi kesintileri ve 'Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) ayrılan bütçe hakkında sert şekilde tartıştı. Salı gecesi yapılan yayında kanser olduğunu söyleyen bir stüdyo seyircisi, düzgün bir sağlık yardımı alamadığını belirterek "Neden NHS işlemiyor?" diye sordu.

İkili bunun üzerine NHS yöneticisi sayısını azaltmayı ve yeni teknoloji alımını tartıştıktan sonra Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine konuşmaya başladı. Truss'ın konuştuğu sırada kadraj dışında olan McCann aniden bayıldı.

İzleyiciler sadece yüksek bir düşme sesi duydu. Truss, şoke olmuş bir şekilde elini yüzüne götürdükten sonra McCann'in olduğu yere doğru yürümeye başladığında yayın kesildi ve bir daha devam etmedi.

Yayını yapan TalkTV, siyaset editörü olan McCann'in durumunun iyi olduğunu ancak aldıkları sağlık tavsiyesi sonucunda yayını sürdürmemeye karar verdiklerini belirtti. 

Mevcut anketlere göre Truss, Muhafazakar Parti liderliği için Sunak'ın önünde bulunuyor. Parti liderliğini kazanan kişi, Britanya'nın yeni Başbakanı olacak.